O kompaniji
74
Iskustva
39
Plate
2
Poslovi
Continental logo

Continental

4.1
27.02.2023.

Continental Head-up displeji

Helloworld

Ekrani koji vozaču jasno prikazuju informacije o vozilu i putanji - Continental nastavlja ovaj trend sa prvim Scenic View Head-up displejom (HUD). Za razliku od ranijih HUD displeja, Scenic View HUD ne projektuje ekran na prozirnu površinu vetrobranskog stakla, već reflektuje svetslost izuzetno visokim intenzitetom i samim tim važne informacije za vozača, na posebnu površinu koja je presvučena crnom bojom. Ovakav sistem ima prednosti - proizvodi sliku oštre poput britve kroz celu širinu vetrobranskog stakla. Kao rezultat toga, Scenic View HUD nudi odličnu vidljivost u svim uslovima osvetljenja i kombinuje najbolje iz oba sveta: intuitivno prikaz glavnog displeja sa visokim kvalitetom slike. Ova kombinacija povećava sigurnost i udobnost vožnje u jednakoj meri.

Pored toga, projekcija na obloženom vetrobranskom staklu ima dodatne koristi. Ekran, koji je neprogrešivo primetan tokom praćenja puta ispred vozila, mogu jasno videti svi putnici vozila, čak i kroz polarizovane sunčane naočare. Zbog toga možemo očekivati da će tehnologije poput Scenic View HUD da budu sledeća revolucija u svetu korisničkog iskustva.

"Sa Scenic View HUD-om, postavljamo trend i omogućavamo potpuno nove opcije dizajna za proizvođače vozila. Na taj način ne samo da transformišemo dizajn vozila, već dajemo i značajan doprinos većoj bezbednosti na putevima. Kao interfejs između vozila i vozača, displeji igraju ključnu ulogu u kontroli priliva dolazećih informacija kako bi se sprečilo ometanje ili zamor vozača", izjavio je Philipp von Hirschheydt, Head of User experience poslovne oblasti u Continental-u. "Scenic View HUD podržava pionirsku ulogu Continental-a u razvoju pametnih, personalizovanih rešenja ekrana koja poboljšavaju uživanje u vožnji, udobnost i bezbednost, predstavljajući istovremeno odlučujući faktor u procesu kupovine automobila."

Efikasnost rešenja od stuba do stuba zahvaljujući modularnosti

Već nekoliko godina, head-up displeji nude prednosti koje, za razliku od tradicionalnih ekrana, postavljaju displej direktno u vidnom polju vozača. Neposredna percepcija unutar vidnog polja vozača stvara potpuno novo iskustvo vožnje i može poboljšati bezbednost vožnje. Vozač više ne mora da skida pogled sa puta da bi video informacije o putanji, brzini, gorivu, itd. Ovo povećava bezbednost i sprečava zamor očiju vozača kontinuiranim prilagođavanjem udaljenosti gledanja između ekrana unutar vozila i saobraćaja na putu. Do sada, head-up displeji koji su bazirani na reflektovanoj svetlosti na vetrobranu nisu mogli da se porede po rezoluciji i bogatstvu informacija sa konvencionalnim displejima vozila. Continental rešava ovaj problem kontinuiranom crnom presvlakom duž donjeg ruba vetrobrana, koja omogućava veći kontrast i osigurava dobru vidljivost, čak i pri intenzivnom sunčevom svetlu.

Projekcija na crnu površinu rezultira visokokvalitetnim displejom od stuba do stuba. Pritom, Scenic View HUD daje utisak kontinuiranog inovativnog prikaza stuba do stuba koristeći tri kompaktna, ekonomična ekrana. U tu svrhu, nekoliko ekrana je sakriveno ispod kontrolne table i povezano je međusobno. Ovo omogućava dizajnerima da regulišu enterijer mnogo slobodnije nego ranije, jer ne moraju da brinu o prostoru za displej za vozača. A proizvođači vozila mogu opremiti različite varijante vozila sa različitim brojem displeja - od dva do pet ekrana. Izuzetno efikasna matrica pozadinskog osvetljenja omogućava lokalno uključivanje ili isključivanje područja ekrana, u zavisnosti od potrebnog displeja. Ovo optimizuje kontrast, osvetljenje i potrošnju energije Scenic View HUD-a. Tržišno lansiranje Scenic View HUD-a, koji je Continental prvi put predstavio na CES sajmu ove godine, planirano je za 2026. godinu.

Posetite profil kompanije Continental.

Galerija