O kompaniji
185
Iskustva
101
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.3
13.06.2022.

Levi9 eksperti studentima – deseta sezona Code9 radionica završena

Helloworld

Da nije uvek lako doći do kvalitetnih informacija i znanja kada su pitanju oblasti koje vas interesuju, znamo svi, ali možda najviše na svojoj koži osete studenti. Često se desi da dosta teorije u okviru akademskog znanja i nemogućnost fakulteta da uvek isprati sve trendove i aktuelnosti, utiče na zbunjenost mladih kada dođu u situaciju da biraju profesiju, odnosno smer u kom će njihova karijera krenuti.

Kako bi odgovorili na ovaj izazov na tržištu, zaposleni u kompaniji Levi9 Technology Services već desetu godinu zaredom organizuju Code9 radionice sa ciljem da sa studentima podele svoje znanje i približe im aktuelnosti iz sveta IT-a. Ove godine, radionice su održavane svake subote u maju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Više od 50 studenata bilo je podeljeno u grupe po temi koju su sami izabrali: Java, .NET, Testing i Mobile Development&Testing. Na ovom projektu bilo je angažovano čak 33 Najnera koji su uložili vreme i trud da deo svog znanja i ekspertize predstave ovim mladim ljudima.

„Neko sam ko voli interaktivan odnos, a ne klasično predavanje i slušanje, te sam se trudio da uključim sve studente u radionicu. Vidim da im taj neformalni odnos pitanje - odgovor, njihovo mišljenje, pa i da pogreše - što je u krajnjem slučaju odlika testera da istražuje, postavlja pitanja, daje odgovore, pa i na kraju da pogreši, sve je to ono što treba da imaju.

Zato sam se trudio, koliko je moguće, da pored tehničkih veština koje se daju naučiti, pokažem i da su isto tako bitne i tzv. soft skills - postavljanje pitanja, razgovor, sloboda govora, da se ne stide, otvoreni za svaki vid odgovora. I rekao bih da im je to prijalo.“ – kaže Aleksandar Alimpijević, Test Developer u novosadskoj Levi9 kancelariji i jedan od predavača na ovogodišnjim Code9 radionicama.

Studenti su u evaluaciji najviše isticali to da im je značio uvid u moderne tehnologije, sticanje novih znanja, kao i saveti za početak karijere. Predavači su rado delili svoja iskustva iz industrije i načine rešavanja problema, što im je dalo značajne uvide u to kako posao u IT industriji zaista izgleda.

Levi9 je poznat po velikom broju prilika za studente koji su na početku svoje karijere, i to tokom cele godine – od praksi, radionica, pa sve do studentskog hakatona i stipendija. Sve otvorene pozicije možete pogledati na ovom linku.

Za više informacija, posetite Levi9 profil!

Galerija