O kompaniji
44
Iskustva
12
Plate
Poslovi
TNation logo

TNation

4.8
20.09.2022.

Mojih mesec dana u TNationu

Helloworld

Ćao svima, ja sam Dragan Petaković, violinista….Zanimljivo, zar ne prenosim vam svoje iskustvo iz TNationa i to kako sam postao developer



Upoznajte TNation

Moje prvo iskustvo sa kompanijom TNation datira još od leta 2019. godine. Na preporuku svog prijatelja upisao sam kurs za JavaScript developera. Već tada sam imao prilike da primetim fenomenalnu atmosferu i način na koji ova kompanija posluje. Nakon toga sam poželeo da budem i ja deo te ekipe. Trudio sam se da na kursu naučim što više i dam svoj maksimum. Rad i trud se isplatio…


Nekoliko meseci kasnije usledio je poziv da dođem na intervju. Reč je bila o jednom veoma zanimljivom projektu na kome se radi Angular. Mogućnost da mi se želja ostvari je postala realnost. Prošlo je par dana nervoze i iščekivanja… Nakon čega su ipak stigle lepe vesti… Primljen sam na praksu.

Prvi dan prakse

Kao neko ko dolazi iz sveta umetnosti, moram priznati da mi nije bilo svejedno kada sam tog prvog dana stigao u TNation. Dočekao me je HR i uputio u neke osnovne informacije o kompanij. Upoznali smo zajedno sve kolege i na kraju stigli do mog mesta. Na mom stolu je bio Paketić dobrodošlice i sva neophodna oprema…

Bio sam veoma srećan, jer sam znao da sam na pravom mestu…



Dobio sam priliku da radim na aplikaciji koja je u produkciji, i u tom trenutku mi je zaista delovala kao “nemoguća misija”. Stotine komponenti sa kojima sam se susreo i samo jedna misao – “Odakle da počnem?”

Dan po dan…

Dan po dan, sve sam se više upoznavao sa projektom. Kolege su mi bile najveća podrška. Uvek su nalazili vreme da mi pomognu i usmere na pravi put. Dobijao sam taskove kroz koje sam upoznavao funkcionalnost aplikacije. Za ta dva meseca sam uspeo izuzetno puno da naučim i unapredim svoje veštine. Odgovornost prema projektu i prema zadatim rokovima je nešto što sam prvo naučio. Pored toga, vodio sam računa i o svakoj liniji koda.

Imao sam priliku da naučim kako se radi u velikim sistemima. Susret sa radom u timu gde svako ima svoja zaduženja i odgovornosti zaista je zlata vredno. Za jednog programera početnika, kao što sam bio ja- svaki dan je novi izazov. Nakon 2 meseca dobio sam svoj prvi ugovor. Mojoj sreći nije bilo kraja.

Prvih mesec dana u TNationu ću zauvek pamtiti. Praksa koja mi je promenila život, znanje koje sam stekao i brojene kolege. Vredelo je truda!

A sada idemo do game rooma na jednu partiju stonog fudbala, vreme je za Happy Friday…




Posetite profil kompanije TNation.

Galerija