O kompaniji
74
Iskustva
35
Plate
Poslovi
Quantox Technology logo

Quantox Technology

3.3
22.12.2022.

Quantox Technology Obezbedio Investiciju od 20 Miliona Eura od Slovačkog Sandberg Capital-a

Helloworld

Nova prekretnica u IT svetu! Budućnost uz jaka partnerstva!

Quantox Technology i Sandberg Capital potpisali su partnerstvo koje će obezbediti dalji rast kompanije, podižući je na viši nivo! Investicija od 20 miliona eura ima za cilj da stvori značajan iskorak za budući održivi razvoj Quantox-a, omogući okupljanje talenata u IT-ju, kao i strateško globalno širenje kompanije.

Sandberg Capital je slovačka kompanija za privatni kapital osnovana 2014. godine. Fokusirani na ulaganja u mala i srednja preduzeća u Slovačkoj Republici i regionu centralne i istočne Evrope. Trenutno upravlja kapitalom od 340 miliona evra a u svoje kapitalne partnere ubrajaju i institucionalne investitore kao što je Evropski investicioni fond.

Ovo partnerstvo predstavlja jedno od 5 najvećih investicija koje su potpisane sa kompanijama iz Srbije!

Uz podršku kompanije Sandberg, Quantox planira da obezbedi uspešno širenje na nova tržišta, gradeći još snažnije odnose sa klijentima uz veću slobodu i kreativnost u kreiranju novih softverskih rešenja.

„Ulaskom u ovo partnerstvo želimo da unapredimo našu stručnost i dodatno ojačamo poziciju vodećeg IT poslodavca u regionu. Takođe, ova investicija će nam omogućiti veće prisustvo na evropskom i američkom tržištu, a našim klijentima ovo će posebno značiti kroz povećanje spektra usluga, isporuku vrhunskih digitalnih rešenja i pružanje sveobuhvatne IT podrške“

Vuk Popović, osnivač kompanije Quantox Technology

Fokus kompanije ostaje isti – otkrivanje novih perspektiva i osnaživanje Q tima. Partnerstvo je dodatan način koji će još više doprineti održivom dugoročnom rastu i stabilnosti.

„S’ obzirom na dosadašnje Sanbergovo višestruko ulaganje u IT, uviđamo sve snažniji pritisak na digitalizaciju širom privrede. Istovremeno, uočavamo ozbiljan nedostatak IT stručnjaka što nekim delom može i da utiče na strateški rast i razvoj kompanija. Investicija u Quantox odražava našu dugoročnu strategiju sklapanja partnerstva sa ambicioznim kompanijama koje direktno ili indirektno pomažu digitalnoj transformaciji privrede,“

Michal Rybovič, Partner u Sanberg Capital-u.

Matej Klenovsky iz Sandberg Capitala veruje da Quantox i Sandberg dele sličan način razmišljanja o vrednostima i daljem rastu, dok imaju iste ambicije i perspektivu za buduća dostignuća.

„Quantox, pored toga što zapošljava veliki broj IT profesionalaca i ima veliku sposobnost da privuče klijente iz različitih delatnosti, istinski je posvećen razvoju lokalne IT zajednice. Verujemo da je ova kompanija više nego spremna za sledeći korak i mi smo tu da ih pratimo na tom putu – pružajući podršku našim iskustvom, znanjem i kapitalom.“

Matej Klenovsky, Sandberg Capital

Oba partnera će u budućnosti imati fokus na unapredjenje poslovanja kompanije Quantox – jačanje lokalnog prisustva, proširenje spektra usluga kako bi se odgovorilo na povećane zahteve klijenata iz svih delova sveta i unapređenje internih procesa i organizacione strukture.

„Izuzetno smo zahvalni na poverenju i podršci naših novih partnera – ovo je svojevrsna potvrda svega što smo do postigli, kao i prilika da budemo još bolji i rastemo zajedno. Prateći zajedničku viziju, težimo globalnom širenju i usvajanju novih znanja, veština i iskustava, uz očuvanje vrednosti i kulture same kompanije“

Vuk Popović, osnivač kompanije Quantox Technology

Uz 16 godina iskustva na IT tržištu, Quantox je prepoznat kao pouzdan partner u svetu digitalnih tehnologija. Nakon tri uspešne akvizicije u poslednjih godinu dana, ovo je važan korak i svojevrsni „vetar u leđa“ koji će nas dovesti još bliže našoj viziji, a to je da da rastemo u stručnosti, negujemo ljude kao najveću vrednost i postanemo jedan od najpouzdanijih i najefikasnijih partnera u digitalnom svetu.

Pravnu pomoć i konsultacije u ovom procesu su kompaniji Quantox pružili Grubišič & Partners kao finansijski savetnici i Four Legal kao pravni savetnici, dok su Sandbergu podršku pružali ESFA kao finansijski savetnici, EY kao savetnici za finansije i poreze, and BDK Advokati kao pravne konsultanti.

Nova digitalna era je pred našim vratima. Podržavajući razvoj klijenata širom sveta i razvijajući IT potencijal u našem regionu – nastavljamo da nove ideje i vizije činimo mogućim!

Posetite profil kompanije Quantox Technology.

Galerija