Blog Autori Tamara Prodanović
Tamara Prodanović

Tamara Prodanović

55

Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

Svi tekstovi autora

23.05.2019. ·
3 min

Programeri Infostuda otvorili dušu – naš prvi Tech Talk

Utorak posle 16 časova - Mihajlo Pupin, najveća konferencijska sala u Infostudu, postade tesna za 40 duša koje se kikoću i čekaju početak prvog internog Tech Talk-a. (više)

13.03.2019. ·
5 min

Ne mamite programera slađom šargarepom

Plata mi nije važna. Reče niko nikad. Ipak, sigurna sam da IT-evce motivišu (i) neke druge stvari. U mit da su programeri pohlepni, a već imaju visoke plate, odavno ne verujem. (više)

09.10.2018. ·
5 min

Koliko se čaja popilo na HelloWorld čajanci?

Tri kutije čaja, četiri panelistkinje, 80 radoznalih IT duša. Skoro dva sata diskusije o stanju na domaćem IT tržištu, a mogli smo komotno još toliko. Održana je druga po redu IT čajanka, u okviru Virtuelnih dana karijera i znanja. (više)

01.10.2018. ·
1 min

IT čajanka vol.2 – panel o zapošljavanju u IT-ju

U okviru devetog regionalnog sajma zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja“ i ove godine organizujemo IT panel o zapošljavanju. Očekujemo vas 6. oktobra na čajanci! (više)

13.12.2017. ·
4 min

Moje pismo programerima

Uskoro slavim trogodišnjicu druženja sa IT-evcima. Došlo je vreme da i ja vama otvorim dušu... (više)

11.10.2017. ·
2 min

IT čajanka – panel o zapošljavanju u IT-ju

U okviru ovogodišnjeg regionalnog online sajma zapošljavanja i obrazovanja “Virtualni dani karijera i znanja”, u subotu 14. oktobra, održaće se IT panel na temu zapošljavanja u IT industriji. (više)

09.10.2017. ·
3 min

Senior programeri, gde ste?

Kroz razgovore sa HR-ovima IT kompanija zaključismo da su seniori u nekoj zemlji nedođiji. Kad ih ugledamo, radujemo im se kao Deda Mrazu. Jedan senior vam neće konkurisati na oglas za posao. Zašto? (više)

05.05.2017. ·
1 min

Piši za HelloWorld.rs!

Kroz naš newsletter sam komunicirala sa mnooogo IT-evaca i definitivno razbila mit u svojoj glavi od ranije – da su programeri introvertna vrsta, koja ne priča mnogo ako baš ne mora :) (više)

22.02.2017. ·
3 min

altTab – novi servis sajta HelloWorld.rs

U protekle dve godine tim sajta HelloWorld.rs istraživao je srpsko IT tržište i osluškivao želje i potrebe domaćih IT-evaca. Došli smo do sledećeg zaključka – većina kvalitetnih, iskusnih IT-evaca je vrlo pasivna po pitanju traženja (novog) posla. (više)