08.03.2018. ·
1 min
· [ Vreme: petak, 23.03.2018. ]

Hyper-Reality hakaton

HelloWorld
0
Hyper-Reality hakaton

Hakaton će se održati od 23. do 25. marta u Startit Centru Beograd i otvoren je za programere, dizajnere, umetnike, scenariste, dizajnere zvuka, psihologe, marketing profesionalce i sve druge koji imaju ideju kako da iskoriste VR kao platformu.

Tema ovog hakatona će biti Hyper reality & brain interfaces, a hakaton će trajati 48 sati i osam timova će imati priliku da stvori najkreativnije rešenje i osvoji ukupni nagradni fond u vrednosti od 3.500 funti.

Osim novčanih vaučera, svi učesnici imaće jedinstvenu priliku da upoznaju sjajne kreativce koji rade u VR industriji. Ovaj hakaton kreiran je sa Bristol VR labom, prostorom koji okuplja VR zajednicu u Bristolu, te će ovo biti sjajna prilika za sve pojedince iz domaće zajednice da otkriju kuda se kreće razvoj novih tehnologija u svetu.

VR je jedna od vodećih i najbrže rastućih tehnologija današnjice, koja kroz generisanje realnih slika, zvukova i drugih senzacija stimuliše čovekovo fizičko prisustvo u virtuelnoj stvarnosti, te podiže primanje informacija na potpuno drugi nivo. Upravo zbog toga, ovakva vrsta događaja jeste i sjajna prilika za povezivanje ljudi iz različitih oblasti kreativne industrije, koji zajedno mogu da rade na stvaranju uspešnih rešenja, koristeći sve prednosti VR tehnologije.

Cilj ovakvog hakatona jeste da se proširi svest o prednostima i mogućnostima VR tehnologije u okviru zajednice, ali i da se nauči nešto novo i da se realizuju ideje.

Prijave su otvorene do 16. marta za pojedince i timove, i to putem sledeće forme. Za 20. mart planirana je pripremna radionica, na kojoj će se sklopiti timovi i učesnici se upoznati među sobom i dostupnom tehnikom i svim uputstvima u vezi sa predstojećim takmičenjem.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja