22.08.2016. ·
2 min
· [ Vreme: subota, 03.09.2016. ]

IT Girls Hakaton

HelloWorld
0
IT Girls Hakaton

IT Girls Hakaton održaće se 3. septembra u Beogradu. Za takmičenje se mogu prijaviti sve zainteresovane žene koje imaju ideju za aplikaciju i osnovno poznavanje programskih jezika kojima bi se služile u radu. Cilj takmičenja je razvijanje prototipa softverskog rešenja koje bi imalo primenu u obrazovanju.

Prvi IT Girls Hackathon koji partnerski organizuju ITGirls i beogradski ogranak kompanije Namics je prilika za sve koji žele da nauče nešto novo. Simbolično, učesnici će 01. septembra imati priliku da kreiraju softversko rešenje u vidu web ili mobilne aplikacije u oblasti obrazovanja. Timove od ukupno 15 učesnika će Namics ugostiti u svojim prostorijama. Dovoljno ti je osnovno znanje o alatima kako bi učestvovao, laptop i dobra volja. Na hakaton mogu da se prijave pojedinci, timovi kojima fali član ili već oformljeni timovi. Sva rešenja ostaju isključivo u vlasništvu timova, a Namics će ustupiti svoje prostorije, tri sjajne mentorke koje će vam pomagati u radu i nagrade.

Takmičenje je koncipirano na način da učesnice nakon podele u timove od po četiri člana, imaju na raspolaganju osam sati rada kako bi razvile prototip softverskog rešenja. U pogledu upotrebe programskih rešenja učesnice neće imati nikakvih ograničenja.

Zadatak takmičarki biće da osmisle rešenje upotrebljivo u obrazovanju, a precizniji opis zadatka, učesnice će dobiti dva dana pred početak takmičenja. Odluku o pobedniku žiri će doneti prvenstveno na osnovu dva kriterijuma, originalnosti i primenjivosti aplikacije.

Nevena Sofranić, suosnivačica veb portala IT Girls, jednog od organizatora takmičenja, ističe:

Ocenjivaće se funkcionalnost, lakoća korišćenja i dizajn aplikacije, ali pre svega originalnost rešenja i jednostavnost njegove primene. Rešenje mora biti funkcionalni prototip, koji bi zaista mogao biti primenjen u realnom okruženju, a nakon završetka takmičenja, on će i ostati u vlasništvu njegovih kreatora.

Prijave počinju sutra, a otvorene su do 24. avgusta. Sve zainteresovane učesnice više informacija mogu potražiti ovde.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja