21.02.2019. ·
2 min
· [ Vreme: sreda, 27.02.2019. 18:00h ]

NS JS Meetup #5

HelloWorld
0
NS JS Meetup #5

Peto okupljanje JavaScript zajednice u Novom Sadu, održaće se u sredu, 27. februara, sa početkom u 18:00 časova.

Ovo okupljanje će obuhvatiti dve zanimljive teme - Mikro frontend & Web animacije. Namenjeno je početnicima u JS svetu, kao i onima koji već imaju iskustva, da biste otvorili vidike i čuli nove trendove u JS svetu.

Predavač Ivan Jovanović, će prisutne uvesti u svet mikro frontend-a. Predavanje pod nazivom “Mikro Frontendi - uvod” će predstaviti Micro Frontends princip tj. mikroservisnu tehniku razvoja frontend-a, koja će promeniti način na koji razvijaš svoje frontend aplikacije. Web se menja sve iz dana u dan i teško je ispratiti svaku novu tehnologiju koja se pojavi. U većini slučajeva nije lako ostaviti stari framework ili tehnologiju i preći na novu. Čućete da postoji lakši i jednostavniji način prelaska sa potencijalno deprecated rešenja, na novija i podržana, korak po korak.
Ivan je senior software inženjer, team lead, predavač i mentor. Poslednjih nekoliko godina se bavi JavaScript-om i njegovim ekosistemom. Radi kao konsultant i pomaže kompanijama da se digitalno transformišu razvijajući elektronske sisteme za svoja poslovanja. Sarađivao je sa kompanijama sa 6 kontinenata i predavao je na preko 15 svetskih konferencija.

Nikola Knežević će pričati na temu "Glatke web animacije". Web animacije su sve češći elementi korisničkog interfejsa i korisničkog iskustva, i postaje bitno da one rade pouzdano. Nikola će na predavanju predstaviti moderne biblioteke i alate za izradu visoko performantnih animacija i korisničkih interfejsa. Istražićete kako nam postojeći standardi u JavaScript-u i CSS-u mogu pomoći u tome. Takođe ćete čuti o funkcionalnosti, koja se očekuje u narednih par meseci. Za kraj ćete, naravno, pregledati alate i metodologije za testiranje web animacija.
Nikola dolazi iz Novog Sada, tehnički je direktor u razvojnom studiju Decem sa preko 5 godina iskustva u razvoju web aplikacija. Fokusiran je na razvoj korisničkog interfejsa i arhitekturu software-a.

Prisustvo na ovom meetup-u je besplatno, a svoj dolazak možete najaviti na sledećem linku.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja