13.12.2017. ·
1 min
· [ Vreme: sreda, 20.12.2017. 18h ]

Radionica ideja za bolji Novi Sad

HelloWorld
0
Radionica ideja za bolji Novi Sad

Prva radionica će se održati u sredu 20. decembra sa početkom u 18 časova, u Startit Centru Novi Sad.

Organizatori pozivaju građane, studente i developere da doprinesu identifikovanju aktuelnih problema u gradu. Radionice će se održati 20. i 27. decembra gde ćete saznati detalje o finalnom Hakatonu.

Cilj ove inicijative kompanije DunavNET je da se kroz 3 radionice i 3 hakatona dođe do održivih servisa i aplikacija koje zadovoljavaju potrebe građana Novog Sada i koje imaju potencijal na tržistu u smislu održivosti.

Projekat se realizuje u okviru #OrganiCity platforme čija je ideja:

- Identifikovanje urbanih izazova (buka u gradu, kvalitet vode, saobraćaj, parking ...)
- Angažovanje programera, studenata i građana u prepoznavanju, a zatim, i kreiranju dodatnih servisa (i dataset-ova) tokom radionica i hakatona. Kroz radionice koje slede identifikovaće se problemi u gradu, da bi, uz pomoć novosadske IT zajednice, uočene probleme zamenila pouzdana rešenja (servisi i aplikacije).

Aplikacije i servise kreiraće timovi koji se prijave da učestvuju u hakatonima, a nagrada za najbolje rešenje iznosi 1000 evra. Hakatoni će biti realizovani tokom januara, februara i marta 2018. godine i svaki će trajati po jedan dan.

Očekivani rezultat projekta jeste omogućavanje programerima sa održivim biznis modelima da dobiju priliku da ponude usluge koje imaju socijalni i ekonomski značaj za zajednicu i grad.

Pristustvo je besplatno uz obaveznu prijavu putem sledećeg linka.

Oceni tekst

4
7 glasova
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja