13.03.2019. ·
1 min
· [ Vreme: četvrtak, 25.04.2019. 12:00h ]

Žene u oblasti Data Science

HelloWorld
0
Žene u oblasti Data Science

Cilj inicijative "The Women in Data Science" je, da u oblasti Data Science, inspiriše i obrazuje ljude širom sveta, bez obzira na pol, kao i da podrži žene u ovoj oblasti. Svi zainteresovani su pozvani na konferenciju, 25. aprila, u Infostud Hub-u, u Subotici, od 12:00 časova.

Program se sastoji od tri prezentacije koje će održati žene, direktno povezane sa svetom data nauke, kao i radionice na kojoj će prisutni naučiti kako da sagrade i razviju komunikacione alate pomoću podešavanja web sajta. Takođe, održaće se i panel diskusija u vezi sa uključivanjem žena u DS Zajednicu, sa fokusom na lokalnu regiju. Da bi se obezbedila dinamičnija debata sa više uključenih u diskusiju, video linkom će biti povezan i R-Ladies Belgrade događaj.

Predavači na ovoj konferenciji su:

Olivera Grljević, koja trenutno radi na departmanu Poslovne informatike i kvantitativnih metoda, na Univerzitetu u Novom Sadu. Olivera radi istraživanja u sentiment analysis, text mining, and data mining. Njena najskorija objava je "Development of Serbian higher education corpus".

Valentina Đorđević, Data Scientist u Things Solver. Data science problemi na kojima je ona do sada radila, dolaze iz različitih tipova biznisa, od telekomunikacija u prodaji i bankarstvu gde se suočavala sa prognozama, predviđanjem održavanja, uočavanja grešaka, segmentacije itd.

Bojana Milašinović, jedna od osnivača organizacije Spacevent koja dizajnira i primenjuje programe u oblasti IT-a, kao i mnoge događaje u ovom domenu. Takođe, ona je suosnivač ENTER konferencije sa fokusom na trenutno aktuelne tehnologije, i naglaskom na dostignuća žena u okviru istih.

Nakon završenih predavanja, prisutni su pozvani na neformalni networking deo, sponzorisan od strane kompanije Infostud.

Svi zainteresovani za Data Science su dobrodošli, bez obzira na pol, a svoje prisustvo je neophodno da najavite putem sledećeg formulara.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja