Agencija za privredne registre


Linkovi


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Agencija za privredne registre (APR) osnovana je 2004. godine Zakonom o Agenciji za privredne registre. Osnivanje Agencije pomogli su Švedska vlada (Swedish International Development Cooperation Agency - SIDA), Svetska banka (World Bank), Majkrosoft Srbija i Crna Gora (Microsoft SCG) i United States Agency for International Development - USAID.

Republika Srbija je 2005. godine otpočela sa sprovođenjem reforme u oblasti registracije privrednih subjekata, kako bi olakšala otvaranje i zatvaranje preduzeća, smanjila administrativne prepreke za obavljanje poslovanja, pripremila ambijent za veća strana ulaganja i stvorila uslove za otvaranje većeg broja novih radnih mesta. Agencija za privredne registre je preuzela sprovođenje reforme u oblasti registracije privrednih subjekata i po prvi put uspostavila sistem registracije finansijskog lizinga i založnog prava na pokretnim stvarima i pravima.

Od 2005. godine, APR je član Foruma evropskih privrednih registara (European Commerce Registers Forum - ECRF, www.ecrforum.org), najbrojnije evropske strukovne asocijacije institucija nadležnih za registraciju privrednih subjekata.

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

PIB
103445385
Matični broj
17580175
Copyright © 2017 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija