Iskustva i komentari zaposlenih

Pretraži iskustva o radu i iskustva sa intervjua. Saznaj kako je zapravo raditi u kompaniji.

Iskustva i komentari o kompaniji Esenca Software

Intervju
28.05.2022
Pozitivno iskustvo

Web developer

Esenca Software

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Prvo je bio intervju i upoznavanje sa radom firme. Posle toga tehički intervju i zadatak vezan za Drupal.

Pitanja sa intervjua

  • Šta je drupal i za šta se koristi
  • Na čemu je izgrađen Drupal
  • Kako kreirati custom taxonomy
Korisno? 3
Arhiva | Iskustvo
09.02.2022
5 Preporučuje

Web developer

Esenca Software

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Saradnja je bila odlicna.

Zamerke

Nemam zamerki

Korisno? 4
Arhiva | Iskustvo
15.08.2019

(Saša J.)

4 Preporučuje

Team Leader

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Rad sa novim tehnologijama i mogućnost rada od kuće. Mogućnost davanja sopstvenih predloga i prihvatanje od strane menadžmenta ukoliko su potkrepljeni realnim argumentima. Izlazak u susret kad god je moguće vazano za slobodne dane i slične stvari. Automatizovan je deo procesa rada kako bi se programeri fokusirali na razvoj softvera, a ne da gube vreme na podešavanje okruženja. Mogućnost testiranja svog znanja i bolji uvid u rad pre dolaska u kompaniju preko linka https://bitbucket.org/esenca/edt/

Zamerke

Potreba za unapređenjem procesa rada kako bi se postigla bolja produktivnost. Na tome se trenutno radi i mislim da smo na dobrom putu. Na taj način će biti mnogo lakše nove zaposlene uvesti u posao, kao i njima da osete satisfakciju od brzog ulaženja u problematiku. Naravno, od zaposlenih se očekuje neki minimum znanja kako bi to sve funkcionisalo. Iz mog dosadašnjeg rada u kompaniji sam primetio da često dolazi do nerazumevanja koji je to minimum, pa je zato i kreiran test link spomenut iznad.

Korisno? 9
Arhiva | Iskustvo
15.07.2019
5 Preporučuje

Software developer

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Odličan tim ljudi, super komunikacija i zanimljivi projekti.

Zamerke

Korisno? 8
Arhiva | Iskustvo
08.07.2019
5 Preporučuje

Programer

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno

Pozitivno

Dobar tim, profesionalni pristup i dozvoljen rad od kuće.

Zamerke

Strogost, prevelika ozbiljnost.

Korisno? 4
Arhiva | Iskustvo
12.07.2017
Potvrđen Linkedin identitet

(Nevena G.)

5 Preporučuje

Java developer

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

U odnosu na ostala iskustva, slobodno mogu reći da Esenca spada u one firme koje zaista cene nečiji rad i napredak, da pored dobrog tima i project manager-a, posvećenost pojedincu ne manjka. Ono što voli svaki programer, a to je praćenje i korišćenje novih tehnologija kao i mogućnost usavršavanja u istim kroz nove projekte.

Zamerke

Znaju da volim kvas da pijem, ali nema ga uvek! :D Bez obzira na znanje, ne možeš imati prednost kao novi zaposleni u odnosu na one koji su već zaposleni.

Korisno? 13
Arhiva | Iskustvo
12.07.2017
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Software developer

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Mnoštvo beneficija i kompetentan menadžment. Da biste napredovali u kompaniji, morate biti izuzetno motivisani za rad, spremni da pokrenete tim oko sebe i uvek dati sve od sebe.

Zamerke

Parking prostor.

Korisno? 14
Arhiva | Iskustvo
12.07.2017

(Srđan M.)

5 Preporučuje

Junior programer

Esenca Software

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Pozitivna atmosfera, rad od kuće, dobri uslovi.

Zamerke

Nemaju Java tim.

Korisno? 4
Arhiva | Iskustvo
04.06.2017
1 Ne preporučuje

Software Developer

Esenca Software

Prethodno zaposlen/a na neodređeno

Pozitivno

Odlična atmosfera među kolegama. Svi su bili tu da pomognu u svakom trenutku.

Zamerke

Krenuo bih od šefa koji je umislio da sve zna a ne zna ništa. Verujem da ni jednu liniju koda nikad nije otkucao. Glumi nekog project managera a u stvari samo vrti facebook po celi dan i na kraju kad dođe kraj meseca i kad treba da se isplati plata za taj mesec, počinje sa pričom kako je malo urađeno, i kako ta plata nije zaslužena. U ovoj firmi su glavni prihodi od kurseva koje ćete i vi držati ako se zaposlite, takva je politika. Uglavnom, nema napredovanja i plate su mizerne.

Korisno? 5

Odgovor kompanije

Poštovani, moje ime je Predrag Mašić, kao vlasnik kompanije, dužan sam da odgovorim na ovaj spin komentar od strane nepoznatog korisnika koji se predstavlja kao bivši zaposleni kompanije. Pošto se nije predstavio imenom i prezimenom (svestan sam da ovakvih ne argumentovanih komenatra može biti više, čak od strane jednog čoveka), mogu da pretpostavim da se radi o nekome ko želi iz svog slobodnog vremena da piše protiv kompanije ili nekoga ko nije prošao intervju kod nas, a čuo je sve najbolje i zato je želeo da radi kod nas, ili praksiste koji nije dobio stalno zaposlenje i jednostavno mu je krivo što nije deo Esenca tima. Mišljenja sam da u IT kompanijama ne postoji nezadovoljstvo, niti rasprava, svađa i sl..kvalitetni ljudi nemaju potrebe da se raspravljaju, već odmah mogu da biraju IT firmu gde će nastaviti rad. Autor je napisao kontradiktoran komentar, gde kaže da je svaku platu propratio sa nezadovoljstvom od strane šefa, da je plata mizerna, i da je primljen kao programer, a radio je na kursevima, a sa kolegama je bila fenomenalna atmosfera, i nije napredovao?!!! Po ovome autoru, mi smo njemu dali posao Software Developera (programera), a sutra kad je došao na posao, nije radio kao programer, već je držao kurseve, i tako je radio duži period, jer se može shvatiti da je dobijao plate koje su bile mizerne. Da li postoji takva IT firma koja ne poštuje dogovor? i ima programere koji rade za mizerne plate? Nama je žao kada moramo da se zahvalimo čoveku ako nije zadovoljio, ili ako nismo primili praksistu za stalni radni odnos, a njima je bilo lepo u timu. Ne poštujemo dogovore? Mi već postojimo na tržištu 16 godina. Za dodatne informacije o Esenci, uslovima rada, budući potencijalni programeri, možete me slobodno kontaktirati, sa zadovoljstvom ću porazgovarati sa svakim. Takodje i poslodavci ako imaju zaposlene neke od bivših naših radnika, stažista, ili ako im konkurišu, sa zadovoljstvom ću poslati dokumentaciju kako su radili kod nas i sl.. S poštovanjem, Predrag Mašić, https://rs.linkedin.com/in/predragmasic
Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
29.12.2016
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Senior Programer

Esenca Software

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Fleksibilan rad, rad od kuće, poštovanje svih dogovora od starta.

Zamerke

Nema ništa specijalno.

Korisno? 27