Global Engineering Technologies d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Global Engineering Technologies d.o.o.

  (6 utisaka)
84% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.7
beneficije

3.3
mogućnost napredovanja

3.5
balans između karijere i privatnog života

Java Software Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
odbio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi intervju je bio tehnički i pitanja sa bila veoma lagana (osnovi oop i sql-a), razgovor je bio jako prijatan i dogovorili smo se kada će mi poslati zadatak. Zadatak je stigao već sutradan i nije bilo definisanog roka do kada je potrebno da ga uradim, ali su me zamolili da javim svoju procenu kako bi zakazali odbranu. Mogao sam da radim u tehnologiji po izboru i radio sam u JAVI. Već sutradan nakon što sam poslao zadatak zakazali su mi odbranu i novi intervju i odbranu zadatka. Nakon njega je bio i razgovor za HR-kinjom koji je bio veoma prijatan i na mene ostavio odličan utisak. Najpre sam radio testove ličnosti a nakon toga smo ćaskali o svemu, pitala me je i koju platu očekujem i nisam mogao da izbegnem odgovor. Sutradan nakon razgovora, javila mi se hr-kinja sa kojom sam razgovarao i rekla da su zadovoljni, ali da me vide u svom drugom timu koji radi .net. iako sam konkurisao za poziciju java programera, i da bi voleli da dođem na još jedan razgovor sa nekim iz .net tima. To je bio još jedan, ovaj put dosta ozbiljniji, tehnički intervju na kom smo prošli dosta stvari: paterni, oop, dependency injection... Neposredno nakon razgovora sam dobio ponudu koja je bila u skladu sa onim što sam tražio. Ipak, odlučio sam da odbijem ponudu a glavni razlog toga je što sam odlučio da nastavim da radim javu. Iz mog ugla GET je ostavio odličan utisak! Izgledao je kao mesto na kom bih želeo da radim, iako sam na prvi intervju došao sa predrasudom da "ne želim da radim za korporaciju"...

utisak sa intervjua postavljen: 07.01.2019.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Junior BI Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi deo je bio eleminacioni, bilo je dosta pitanja iz SQL-a (uglavnom osnovno), upoznavanje, sve u svemu jako prijatno iskustvo, seniori su bili izuzetno ljubazni I prijatni što ne mogu da kažem baš za sve kompanije. Posle toga sam dobio zadatak da radim u QlikView-u, kako oni kažu da vide koliko brzo/dobro mogu da se prilagodim novim tehnologijama, i dali su mi izbor vremena rada. Što se tiče tog dela, ja smatram da sam se možda i previše potrudio da izgled, funkcionalnost, i sve ostalo bude savršeno, bez i jedne sitnice koja može da dovede do neželjenog ponašanja ili izgleda. Posle je usledila odbrana tog projekta gde je od dve seniorke (nisu bili isti kao na početku) jedna delovala polu nezainteresovano (buduća mentorka kako sam saznao od HRa) za moj rad, dok smatram da se drugoj dopalo. Nakon toga je bio intervju sa HR-om koj je bio prilično prijatan, radili su se testovi ličnosti. Posao nisam dobio, a obrazloženje je bilo da su našli nekog sa vise iskustva u radu na sličnim projektima (što mi je zvučalo čudno jer je konkurs za junior developera). Sve u svemu jako pozitivno iskustvo, dosta sam naučio. Jedino mi je krivo što sam baš puno vremena uložio u projekat, koj evidentno nije bio presudan.
Pitanja sa intervjua
  • Trebalo je da povežem datum naručivanja i datum isporuke kako bi klijent mogao da vidi koliko je robe isporučeno na određen (selektovani) datum, a u radu nisam koristio datum isporuke, već sam sve radio po datumima naručivanja.

utisak sa intervjua postavljen: 01.10.2018.

Product Manager

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
Na ulasku u firmu niko mi se nije obratio iako na ulazu sedi devojka koja je pretpostavljam neka vrsta help-deska. Nakon što sam joj se predstavio rekla mi je da sednem. I sedeo sam tako neko vreme... Na kraju se pojavio momak (ovo je bio prvi krug razgovora) koji je koliko se sećam CTO kompanije. Sve vreme je gledao u laptop. Čak i u momentu kada sam počeo da mu crtam po tabli on je i dalje gledao u laptop. Sama pitanja nisu relevantna za ovu poziciju tako da ne bih mogao oceniti težinu intervjua, jednostavno je besmislen - kao i moj odlazak u prostorije ove firme.

utisak sa intervjua postavljen: 10.09.2018.

Support Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kompanija pruža dobre uslove rada, plate, dodatne pogodnosti, privatno zdravstveno osiguranje, fitpass, teambuilding, sportske aktivnosti organizovane, moderan i komforan prostor za rad, bilijar, stoni-fudbal.
Zamerke kompaniji
Kompanija se najviše oslanja na outsourcing i podršku. Ima i neki sopstveni proizvod ali zarada dolazi od podrške najviše. Klijenti umeju da budu jako zahtevni i nerazumni, a to se sve naravno slomi na zaposlenima. Ponekad bude stresno ali ne uvek. Prekovremeni rad nije plaćen, ali za rad vikendom se dobija slobodan dan. Posao je poprilično dosadan i to ume da ubije motivaciju. Povećanje plate jednom godišnje u zavisnosti od učinka. Mnogo ljudi radi sa preduzetničkim ugovorom.
preporučujem
utisak postavljen: 06.09.2018.

Junior BI developer

Luka P., Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prijatna atmosfera i ok ljudi. Bio sam na dva kruga razgovora. Prvi je bio više formalno upoznavanje, nakon kog je dogovoreno da izaberem kada želim da mi pošalju zadatak da uradim. Nakon što sam uradio zadatak dogovoren je termin za odbranu. Drugi intervju (odbrana) mi nije bio previše simpatičan, jer se akcenat stavlja na znanje softvera koji koriste (QlikView) što meni kao developeru ne prija. HR je bila super i taj deo intervjua mi je bio ok.

utisak sa intervjua postavljen: 02.07.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

GET je izgrađena internacionalna kompanija sa središtem u Beogradu, koja već više od 10 godina uspešno isporučuje inovativna IT rešenja i izgrađuje sopstvene softverske proizvode. Naš tim je sačinjen od više od 150 softverskih inženjera, biznis analitičara, i eksperata u različitim poslovnim domenima. Naši klijenti su kompanije koje imaju od 5.000 do 100.000 zaposlenih. Pouzdani smo partner Atlassiana, Microsofta, SAPa i Cisca.

GET su osnovali inženjeri sa željom da izgrade kompaniju koja se neprekidno radi na tome da unapredi svoje proizvode i kvalitet usluge. Iza nas je veliki broj uspešnih projekata u domenima automoto industrije, logistike, bankarstva i maloprodaje. Sa klijentima, kao i sa našim zaposlenima negujemo dugoročnu saradnju i poverenje i kontinualni razvoj.

Mi smo GET. I rastemo zajedno kao tim.

Oglasi za posao (trenutno 3 aktivna oglasa)

System Administrator / Support Engineer

Beograd  • Rok: 20.03.2019

You have at least 2 years working experience in System administration. You have at least 2 years working experience in IT support... (pročitaj oglas)

Quality Assurance Engineer

Beograd  • Rok: 10.03.2019

Approaches a product with the attitude that the product is already broken - it has defects and it is their job to discover them. Assumes the product or system is inherently flawed and it is their job to ‘illuminate’ the flaws... (pročitaj oglas)

C# Developer

Beograd  • Rok: 08.03.2019

More than 2 years of professional experience in software development. Independence in solving tasks and proactivity in giving suggestions for improvement... (pročitaj oglas)

System / Application Administrator

Beograd  • Rok: 16.02.2019

You have at least 2 years working experience in System administration. You have at least 2 year working experience in Application Administration (Atlassian products, Intuit products, ServiceNow, Qlik, SAP, etc.)... (pročitaj oglas)

System Administrator for R&D Applications

Beograd  • Rok: 27.01.2019

University Degree (preferably FON, ETF, PMF, RAF, etc.) or equivalent work experience. Knowledge of Windows Server administration / management... (pročitaj oglas)

Document Management Specialist

Beograd  • Rok: 26.01.2019

To manage, convert and import variety of digitized software project requirements into internal and external requirement management systems... (pročitaj oglas)

UI Designer

Beograd  • Rok: 19.01.2019

Excellent understanding of the principles of responsive and flat design. Excellent level skills in relevant UI design tools. Good knowledge of HTML/CSS including cross-browser compatibility... (pročitaj oglas)

C# Developer

Beograd  • Rok: 12.01.2019

More than 2 years of professional experience in software development. Independence in solving tasks and proactivity in giving suggestions for improvement... (pročitaj oglas)

Senior Quality Assurance Engineer

Beograd  • Rok: 09.01.2019

Experience with Unit testing, Automated test frameworks, scripting. Translates technical details into descriptions the customer can understand; Illustrates concepts of scope clearly... (pročitaj oglas)

Junior Business Intelligence Developer in Automotive Industry

Beograd  • Rok: 22.12.2018

University Degree or equivalent work experience (preferably FON, ETF, MATF, RAF, etc.). Experience writing and optimizing complex SQL queries. Understanding of relational/non-relational databases and experience extracting data using ETL tools... (pročitaj oglas)

Java Developer in PLM

Beograd  • Rok: 21.12.2018

Experience in Java (JPO, JSP). Good knowledge of HTML, CSS, JavaScript. Preferable knowledge of Database Management (Oracle, SqlServer, MySql) and SQL query programming... (pročitaj oglas)

Quality Assurance Engineer

Beograd  • Rok: 09.12.2018

Approaches a product with the attitude that the product is already broken - it has defects and it is their job to discover them. Assumes the product or system is inherently flawed and it is their job to ‘illuminate’ the flaws... (pročitaj oglas)

Business Intelligence Quality Assurance Tester

Beograd  • Rok: 08.12.2018

You must possess strong knowledge of SQL. You are detail-oriented. You are able to learn new technologies quickly. You have strong analytical, conceptual, and problem-solving abilities... (pročitaj oglas)

Senior Project Manager

Beograd  • Rok: 13.12.2018

3 or more years’ experience in an international client facing roles leading projects such as software solutions implementation / integration and / or business process change... (pročitaj oglas)

C# Developer

Beograd  • Rok: 30.11.2018

You are a C# developer, and you use relevant development tools, as well. More than 2 years of professional experience in software development... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
GLOBAL ENGINEERING TECHNOLOGIES
Adresa
Palmira Toljatija 5, Beograd
Datum osnivanja
30.11.2007.
PIB
105352240
Matični broj
20357665
Poslovni naziv
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROJEKTOVANJE I INŽENJERING GLOBAL ENGINEERING TECHNOLOGIES DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD - NOVI BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Bojan Jovičić - Direktor
Nenad Jovičić - Direktor
Aleksandar Vujisić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Novo na IT Insajderu - pitanja sa intervjua x
Uspešno
Neuspešno urađena operacija