Namics - A Merkle Company

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Namics - A Merkle Company

  (6 utisaka)
84% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
4.7
beneficije

4.3
mogućnost napredovanja

4.8
balans između karijere i privatnog života

Senior Frontend Engineer

potvrđen LinkedIn profil

 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period manje od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
1. Fenomenalan work/life balans.
2. Mogućnost rada od kuće
3. Fleksibilno radno vreme
4. Potpuna transparentnost, svi podaci su javno dostupni zaposlenima, ugovori o projektima isl.
5. Jasno definisana putanja napredovanja
6. Mentor koji ti pomaže u napredovanju
7. Kancelarija na odličnoj lokaciji
8. Dobra plata
9. Privatno zdravstveno osiguranje
10. Projekti sa najnovijim tehnologijama
11. Veoma pozitivna atmosfera
Zamerke kompaniji
Obzirom da Namics ima kancelarije u nekoliko gradova, potrebno je bolje organizovati komunikaciju između kancelarija.
preporučujem
utisak postavljen: 20.04.2016.

Software Engineer


 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
U kompaniji je prilicno opušteno, u smislu niko ti ne stoji nad glavom, i nema nekog velikog pritiska.
Zamerke kompaniji
Ukoliko imate neki problem, apsolutno ste sami u rešavanju istog. Ne postoji nikakva podrška ljudima, i sve zavisi od toga kakav vam projekat zapadne. Nema nekih mogućnosti za napredovanje.
ne preporučujem
utisak postavljen: 17.11.2018.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Programer


 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kao neko ko je radio i kod drugih poslodavaca, iskustvo u firmi je kao da radiš u banji. Nema presinga, nema nerviranja i nema menadžmenta koji ti stoji nad glavom. Svako gleda svoja posla, što se pokazalo možda i kao nepraktično za balkanski mentalitet. Sve je vrlo transparentno, work/life balans je odličan. Kafe, sokovi, voće i sl je besplatno. Ljudi su zaista fini i firma pre liči na jednu porodicu. Poslodavac daje i 13. platu!
Zamerke kompaniji
Odluke se sporo donose, i tehnologije treba da budu malo zanimljivije. Mislim da ako se to promeni, da drugih problema neće biti. Nema parkinga.
preporučujem
utisak postavljen: 15.10.2018.

Softver inženjer


 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
- Odličan work/iife balans
- Menadžment i lideri koji su uvek tu da pruže podršku i pomognu u ličnom/poslovnom napretku
- Super kolege i timski duh
- Mogućnost uticaja na odluke firme u smislu da firma posvećuje pažnju svakom zaposlenom i ukoliko su ideje koje predložite dobre velika šansa je da one budu i realizovane
- Rad od kuće, po potrebi
- Mogućnost napredovanja
Zamerke kompaniji
- Ukoliko vam je neophodno parking mesto, budući da je kompanija u centru grada, moraćete da se snađete sami
preporučujem
utisak postavljen: 26.05.2018.

Software Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd, Cirih
prihvatio/la ponudu
Intervju težak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 8 nedelja
Kako je izgledao proces
U ovu firmu nije lako upasti, jer se kandidati se pažljivo biraju i pre svega naoružajte se strpljenjem. Intervjui se održavaju jednom mesečno jer dolazi HR iz Švajcarske, pa se u zavisnosti od trenutka kada ste se prijavili, može proći par dana pa sve do mesec dana kada će vas pozvati na prvi intervju. Prvi intervju je krajnje opušten, upoznavanje sa firmom, upoznavanje vas, prolazak kroz firmu. U mom slučaju meni su javili nakon par dana da sam pozvan u Cirih, gde ću detaljno biti upoznat kako je raditi u Namicsu i gde će biti održan dalji proces selekcije. Intervju u Cirihu je zakazan za mesec dana u odnosu na trenutak kada sam pozvan u Cirih. U mom slučaju to je drugi mesec od trenutka kada sam poslao prijavu. Objasnili su mi da će auto doći po mene, i da će me odvesti na aerodrom i isto tako će me čekati kada se vratim. Poslali su mi i avionsku kartu ubrzo zatim. Stigao sam ujutru u Cirih i vratio se uveče u Beograd. Već sutradan sam dobio zvaničnu ponudu za posao, i nakon mesec dana sam potpisao ugovor. Ovaj deo je fleksibilan u zavisnosti od vašeg otkaznog roka, i kada ste se dogovorili da počnete da radite. Ceo proces je zaista bio opušten. Put u Cirih jeste malo naporan (zbog puta) ali zaista uzbudljiv. Naoružajte se strpljenjem jer se zaista isplati.

utisak sa intervjua postavljen: 11.11.2016.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Namics je jedna od vodećih softverskih agencija za e-business i digitalne komunikacije na nemačkom govornom području, koja je osnovana kao studentski projekat na Univerzitetu u Sent Galenu (Švajcarska). Od 1995. godine, Namics se smatra think-thank-om za strateški konsalting, razvoj koncepta i kreativnog rada, kao i za tehničku implementaciju. Namics-ov portfolio obuhvata sisteme za upravljanje sadržajem, razvoj veb aplikacija, softverska rešenja za e-trgovinu, digitalnu komunikaciju i razvoj mobilnih poslovnih rešenja.

U Beogradu, Namics ima timove za Java, .NET i Frontend tehnologije, timove za razvoj mobilnih aplikacija, kao i tim dizajnera (UI/UX).

Namics sarađuje sa kompanijama koje se nalaze na Forbsovoj listi Top 500 najuspešnijih kompanija na svetu. Među njihovim klijentima su ABB, AMAG, Medela, BASF Swisscom, Daimler, Swiss Life, USB, Zurich Airport, Sika, Victorinox i mnoge druge kompanije.

Oglasi za posao (trenutno 8 aktivnih oglasa)

Test Automation Engineer

Beograd

Knowledge in a programming language such as Java or .NET. First experience in development of test automation scripts using e.g. Selenium, JUnit or similar tools. Awareness in software architecture... (pročitaj oglas)

Quality Assurance Engineer

Beograd

Knowledge in planning, writing and executing test cases. First experience in using tools for test management is an advantage. Knowledge in the areas of web technologies... (pročitaj oglas)

Senior Salesforce Developer

Beograd

You already have a strong footprint in the Salesforce product world – Your focus is Sales Cloud and Service Cloud. Creating multicloud architectures... (pročitaj oglas)

Salesforce Developer

Beograd

Data modeling and preparation of large amounts of data (Big Data, Data Mining, Business Intelligence) for real-time applications... (pročitaj oglas)

Senior Frontend Engineer

Beograd

3+ years of Professional experience. Proficient knowledge in HTML, CSS, JavaScript. Experience with web standards, understanding and/or working with backend technologies (JSP, REST)... (pročitaj oglas)

Senior Software Engineer Java

Beograd

Expert knowledge of current web technologies (Java/J2EE) as well as experience with standard software frameworks (Spring)... (pročitaj oglas)

Software Engineer - Java/AEM - Mid.level*

Beograd

Experience with the AEM framework in the e-commerce environment. University or college degree in computer science or business computer science. Very good knowledge of current web technologies (Java/J2EE)... (pročitaj oglas)

Frontend Engineer - Mid.Level*

Beograd

1-3 years of Professional experience with Frontend technology. Knowledge in HTML, CSS, JavaScript. Experience with web standards, understanding and/or working with Backend technologies (JSP, REST)... (pročitaj oglas)

Software Engineer .NET*

Beograd

Bachelor or Master’s degree in computer science or computer science industry or comparable apprenticeship. 1 to 3 years of professional experience with .NET. MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer) desirable, not must... (pročitaj oglas)

Software Engineer Java/Hybris. Mid-level

Beograd

Experience with the hybris framework in the e-commerce environment. Hybris Core Developer certification is a benefit. University or college degree in computer science or business computer science... (pročitaj oglas)

Senior Frontend Engineer

Beograd

3+ years of Professional experience. Proficient knowledge in HTML, CSS, JavaScript. Experience with web standards, understanding and/or working with backend technologies (JSP, REST). Knowledge and interest in JavaScript application engineering... (pročitaj oglas)

QA Automation Engineer

Beograd

Knowledge in programming language such as Java or .Net. First experience in development of test automation scripts using e.g. Selenium, JUnit or similar tools. First experience with the test definition and execution, preferable in a CI environment... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Nemamo podatke sa APR-a

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Uspešno
Neuspešno urađena operacija