RNIDS - Registar nacionalnog Internet domena SrbijeNapomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Registar nacionalnog internet domena Srbije (skraćeno: RNIDS) je stručna, nevladina i nedobitna Fondacija obrazovana radi upravljanja nacionalnim internet domenima .RS i .SRB, tako da se ostvaruje opšti interes svih građana Srbije, uz poštovanje principa kvaliteta, efikasnosti, nezavisnosti i transparentnosti.

RNIDS upravlja registrom nacionalnih internet domena Republike Srbije .RS saglasno odluci ICANN-a od 11. 09. 2007. godine. ICANN je 8. novembra 2010. prihvatio predlog RNIDS-a da oznaka .SRB bude ćirilički domen Srbije i dodelio ovu oznaku našoj zemlji za drugi nacionalni domen na Internetu.

Osnovni cilj RNIDS-a je da organizuje upravljanje registrom nacionalnih internet domena. RNIDS upravlja sa po pet adresnih prostora u oba nacionalna domena (.RS, .CO.RS, .ORG.RS, .EDU.RS i .IN.RS, kao i .SRB, .PR.SRB, .ORG.SRB, .OBR.SRB i .OD.SRB). Upravljanje adresnim prostorima .AC.RS i .AK.SRB prepušteno je Akademskoj mreži Srbije, a .GOV.RS i .UPR.SRB prepušteni su Upravi za zajedničke poslove republičkih organa.

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
Fondacija
Datum osnivanja
5.2.2007.
PIB
104852190
Matični broj
17680544
Delatnost kompanije
9499 Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja
Copyright © 2017 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija