O kompaniji
17
Iskustva
10
Plate
Poslovi
Sipod DOO logo

Sipod DOO

4
06.03.2023.

Kako izgleda hibridni rad u Sipod-u?

U poslednjih nekoliko godina, veliki broj kompanija je prepoznao prednosti hibridnog rada i fleksibilnog rasporeda, omogućavajući zaposlenima da rade od kuće, iz kancelarije ili sa drugih lokacija. Potpuno fleksibilan model rada je upravo ono što nudimo u Sipod-u. Zaposleni biraju da li će raditi od kuće ili iz kancelarije. Ni na koji način nisu uslovljeni određenim brojem dana mesečno koji moraju provesti u kancelariji.

Razumemo da rad od kuće donosi brojne prednosti, kao što su manje vremena i novca utrošenog na putu do posla i nazad, i više vremena za porodicu, hobije i druge aktivnosti. S druge strane, postoje trenuci kada se zaposleni zažele žive reči i saradnje sa kolegama uživo i tada je rad iz kancelarije prava stvar. Najbolje od svega je što u Sipod-u kancelarija ne znači još samo jedan dosadni poslovni prostor.

Pre osam meseci Sipod je svoje poslovne prostorije preselio u vilu sa velikim dvorištem u mirnom kraju na Zvezdari. Ispostavilo se da je ovaj potez bio pun pogodak jer je opuštena atmosfera upravo ono što zaposlene čini produktivnijim. Kada pomislimo na rad iz kancearije u Sipod-u prvo pomislimo na dvorište.

Radujemo se lepom vremenu koje dolazi, jer često volimo da radimo napolju, u dvorištu, na svežem vazduhu, umesto u zagušljivom kancelarijskom prostoru. Imamo i roštilj, kuhinju, stoni tenis i muzički studio, što zaposlenima omogućava da se opuste i uživaju kada žele da naprave pauzu od posla. Jedino što nam fali u ovakvom okruženju jesu plaža i more, ali ipak mora i da se radi. Naravno, uvek postoji i mogućnost da se radi u mirnom i tišem okruženju kancelarije u kući, ako je to potrebno.

Ako se pitate da li je ovo efikasan način rada, Sipod je pokazao da jeste. U stvari, mnogi zaposleni tvrde da su produktivniji i kreativniji kada rade u ovakvom okruženju, u odnosu na klasično poslovno okruženje. Naravno, postoje i izazovi kada se radi na ovaj način. Potrebno je imati dobru organizaciju i komunikaciju između zaposlenih, a i tehnologija mora biti pouzdana. Ali Sipod je uspeo da prevaziđe ove izazove i pruži svojim zaposlenima najbolje moguće uslove za rad.

Iskreno se nadamo da će naše iskustvo ohrabriti i druge kompanije da krenu putem potpuno fleksibilnog modela rada. U svakom slučaju, voleli bismo da vidimo da rad u dvorištu postane novi trend u IT svetu.

Posetite profil kompanije Sipod DOO.

Galerija