Symphony

Ti si predstavnik ove kompanije?

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Symphony

  (12 utisaka)
59% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.7
beneficije

2.5
mogućnost napredovanja

4
balans između karijere i privatnog života

Software Engineer

potvrđen LinkedIn profil

  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Fenomenalna radna atmosfera i prostor
Besplatan ručak
Mogucnost učenja novih tehnologija
Povremena putovanja kod klijenata na coworking
Zamerke kompaniji
Loši projekti - firma uzima projekte nemareći za stanje u kome se nalaze; Česti nezanimljivi i neizazovni projekti koji se daju ljudima bez mogućnosti izbora.
Loš menadžment, koji previše sporo rešava probleme.
Profesionalni razvoj zaposlenih nije prioritet; Evaluacija i feedback se rade samo nakon prvih 6 meseci i nikada više.
Nedostatak senioriteta.
Odlasci na konferencije se "zaslužuju" dodatnim aktivnostima i firma samo delimično učestvuje u finansiranju.
preporučujem
utisak postavljen: 14.01.2020.

Software Engineer

potvrđen LinkedIn profil

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Selekcijski proces je veoma temeljan, tako da su kolege jako kvalitetne, sličnih interesovanja, i zadovoljstvo je raditi sa njima. Atmosfera je opuštena, i ljudi se druže i van posla.
Zaposleni nisu vezani za jednu konkretnu tehnologiju, i moguće je učiti nove.
Postoje mnogobrojni benefiti (ručak, teretana, bazen, sauna itd.), i predviđeno je korišćenje istih u toku radnog vremena. Menadžment je uvek dostupan, i otvoren za sugestije. HR nije tu pro forme već se zaista brine o zaposlenima.
Zamerke kompaniji
- Nisu svi projekti podjednako kvalitetni/zanimljivi
- Budžet za edukaciju je trenutno loše implementiran, ali se radi na poboljšanju istog
- Povremeni sastanci van standardnog radnog vremena, međutim moguće ih je obaviti od kuće
- U odnosu na trenutnu situaciju na tržistu plate bi mogle da budu konkurentnije
preporučujem
utisak postavljen: 19.04.2019.

Senior Software developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
odbio/la ponudu
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 6 nedelja
Kako je izgledao proces
Proces selekcije je podeljen u 4 dobro koncipirane celine. Razgovor sa HR-om na lokalu, test inteligencije i ličnosti, razgovor sa tehničkim licima, tehnički test i, na kraju, razgovor sa Lead HR-om. Nakon prvog koraka, zamolio sam HR-a da zamrznemo proces na mesec dana, i HR mi je izašao u susret. Mogu da kažem da su, zaista, svi bili jako korektni prema meni.

utisak sa intervjua postavljen: 17.09.2020.

Java developer

Nikola, Online
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Hr upoznavanje Tehnicki intervju Tehnicki challange Izuzetno prijatatan svaki krug Obicno su programeri sujetni, gledaju da ti naprave sto neprijatnije, ovde to nije slucaj, jako prijatan razgovor o iskustvima, ako ne znas navode te na pdgovor... Zadatak se meni nine svideo, ne ispituje core javu ili nesto takp, ako nisi radio sa tin sto ti traze, treba ti vreme da istrazis da bi rrsio problem, ali skroz OK Sve pohvale za profesionalnost u svakom krugu

utisak sa intervjua postavljen: 06.09.2020.

Mid/Senior QA Automation Engineers

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 7 nedelja
Kako je izgledao proces

Sigurno najneprijatnije iskustvo koje sam do sada imao tokom procesa razgovora za posao. Da naglasim, prijavio sam se za poziciju u Beograd office-u, a neprijatnost se odnosi na komunikaciju i profesionalnost HR tima iz Sarajeva (oni su najvise prisutni u procesu) i Beograda.

Problem broj 1 - Njihov proces je jako detaljan i zahteva dosta vremena. Ukupno 12-14h aktivnog rada od strane kandidata, nekoliko psiholoskih i logickih testova, 3 razgovora i tehnicki zadatak od osam sati. Znajuci to, nakon prvog razgovora sam pismeno zamolio HR da proveri da li moja finansijska ocekivanja se uklapaju u budzet pozicije, kako ne bismo dzabe izgubili toliko vremena. Dobio sam potvrdni odgovor i nastavili sa procesom. Na poslednjem krugu pred ponudu, druga osoba iz HR-a je pitala koja su moja finansijska ocekivanja, sto pokazuje da moja molba nije prosledjena ni ostatku HR tima. Nakon poslednjeg kruga mi je stigao mejl da se uklapam personalno i sto se tice tehnickih skill-ova, ali finansijska ocekivanja su iznad budzeta. Sto opet pokazuje da finansijska ocekivanja nisu bila proverena.

Problem broj 2 - Slanje dezinformacija. Uz navedeni mejl, takodje je poslato da bez obzira na pitanje finansija, voleli bi da nastave sa ponudom zaposlenje i da cu imati razgovor sa employment menadzerom. Tri dana nakon ovog mejla, dobijam poziv od HR-a sa temom - ipak neces imati razgovor, jednostavno ocekivanja su daleko iznad budzeta pa nema smisla za razgovor. Logicno postavljam pitanja vezano za potvrdu finansijskih ocekivanja koje sam dobio od njihovog kolege i dobijam odgovor da ona jesu moguca ali za super seniora koji vodi timove. Da naglasim ja sam se prijavio na Medior/Senior poziciju tako da definitvno na samom pocetku je moglo jednostavno se zakljuciti da se ne radi uopste o istoj poziciji.

Problem broj 3 - Neprefosionalan feedback. Nakon svega ja sam zamolio da mi se prosledi tehnicki feedback za zadatak. Prvo naveli su dve stvari kao nedostatke koje ja nisam imao prilike da radim u svojoj karijeri (niti naveo u svom CV), i nisu bile deo zadatka. Naravno, to moze biti jedan od njihovih kriterijuma za poziciju ali to je moglo da se proceni i na osnovu CV-ija bez potrebe bilo kakvog razgovora. Drugi deo neprofesionalnog feedback-a, tehnicki nedostaci za sam zadatak (sto apsolutno nisu, vec preference) su opisani sa tri do pet reci, i definitvno nisu jasni u tehnickom smislu.

Problem broj 4 - Neprefosionalna komunikacija. Poslao sam 3 podpitanja kako bih pokusao da razumem sta su hteli da kazu sa tih par reci. Nakon slanja reminder-a posle 10 dana sa moje strane, dobijam sledeci odgovor da je procena uradjena u odnosu na Symphony best practices, i dalja objasnjenja bi predstavljala davanje treninga. Kako je u redu odgovoriti nakon 10 dana da necete odgovoriti na pitanja? Kako je profesionalno raditi procenu kandidata (koji nikada nije radio u Symphony kompaniji) u odnosu na Symphony best practices? Takodje nije fer da kandidat potrosi 12-14h za proces a zauzvrat je problem da se posalje kratak opis navedenih nedostataka. Drugo, netacno je porediti kratak opis i trening. Kako te dve stvari mogu biti iste? Za kratak opis nedostataka vam je potrebno max 5 minuta.


utisak sa intervjua postavljen: 11.05.2020.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Ti si predstavnik ove kompanije?


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Symphony je kompanija koja je usmerena na najteže izazove u tehnologiji, inspirišući najsjajnije inženjere da rade svoj životni poziv. Blizu 10 godina su fokusirani na izgradnju timova inženjera koji daju snagu globalnim programerima da njihove vizije postanu realne.

Iz San Franciska, Sarajeva i Beograda grade softvere za timove Highfive, Epinomics i druge. Kao potpuno integrisani timovi, stoje rame uz rame sa najvećim svetskim preduzetnicima.

Symphony vizija je da izgrade radni prostor budućnosti gde granice, geografija i državljanstva neće zaustavljati najbolje inženjere da obavljaju poslove svetske klase. Domaćim IT stručnjacima Symphony nudi priliku da rade na projektima koji unose promene na globalnom tržištu.

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
SYMPHONY DOO
Adresa
Bulevar vojvode Putnika 34, Beograd - Savski Venac
Datum osnivanja
10.02.2016.
PIB
109374178
Matični broj
21170712
Poslovni naziv
SYMPHONY DOO BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Ivan Dragošan - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)

Software Engineer

1 plata
2000 EUR / mesečno
2000 2000

Technical Lead

1 plata
4000 EUR / mesečno
4000 4000

DevOps Engineer

1 plata
2500 EUR / mesečno
2500 2500
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija