Oglasi za posao Software QA Analyst

Software QA Analyst

CCBill SRB d.o.o.

Beograd, Niš, Novi Sad

online intervju

13.02.2022.

Oglas dostupan i osobama sa invaliditetom

One of the great things about working with our company, besides the enterprise level systems, is the ability to use the latest cutting-edge technologies and work alongside a talented, creative, and professional team.

The Candidate

The Software QA Analyst will be responsible for the testing of product lines and reporting defects. Responsible for testing complex implementations of enterprise software. The enterprise components themselves are a black box, but how they interact requires a great deal of understanding of the business problems being solved. Software QA Analysts are responsible for writing and executing test plans and test cases. The ideal candidate will possess the flexibility to understand various nuances of software development & testing; the ability to research issues; analysis capability on critical issues. The function heavily focuses on black-box test execution but may also include grey box and white box testing.

Key Job Responsibilities:

Project Work

 • Create and execute test plans, test cases for web applications
 • Capture and communicate test results and test plan status accurately and clearly
 • Work closely/collaboratively with cross-functional teams (Development, PM, Operations)
 • Participate in all aspects of functional, regression, user acceptance testing
 • Understands the complexity of data and is well versed at setting up test data necessary for testing
 • Execute test cases accurately and efficiently
 • Actively manage application defects from inception through resolution, working with business SMEs, application designers, developers, and testers to effectively prioritize and drive to resolution
 • Validate that user expectations are achieved during the testing process

Minimum (Necessary) Qualifications:

 • Bachelors or equivalent in Computer Science, IT, Mathematics, Engineering or related field is required
 • Experience in software testing in an IT Software company
 • Proficiency in written and spoken English
 • Experience using Windows OS and multiple browsers
 • A high degree of flexibility and creativity
 • Strong problem-solving abilities and ability to work in a fast-paced environment
 • Ability to work independently with minimal supervision
 • Ability to be self-motivated and exhibit a high degree of professionalism
 • Ability to stay focused on the task at hand, ensuring that timelines are met and operations are not adversely impacted
 • Basic understanding of Software Development Life Cycle
 • Basic understanding of Linux/Unix
 • Basic understanding of Object-Oriented Programming concepts (C++, Java etc.)
 • Familiar with SQL, backend testing, and data validation. Comfortable querying data and working in a technical environment
 • Fresh college graduates with no experience but appropriate course work to help meet the technical expectations set for the role will also be considered

Additional Desirable Qualifications:

 • Experience with testing web applications (Payment Processing or Cloud Computing)

What we offer:

 • The highly talented, professional, and friendly team
 • The ability to use cutting edge technologies
 • Possibility for personal and professional growth
 • Flexible working hours
 • Work from home during pandemics
 • Social activities and a very friendly working environment

If you are interested in this position, please send a cover letter and CV in English.

Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto

Upoznaj kompaniju CCBill

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Prosečna ocena

5.0

na osnovu 2 recenzije

Mogućnost napredovanja

4.5

Beneficije

4.0

Karijera / privatni život

4.5

Iskustvo o radu

Iskustvo · .
5

Merchant Support Specialist

Preporučujem
Pozitivno

Firma je generalno ekstra. Menadzment je vrlo kul i uvek spreman da uskoci i pomogne. Kada se pogresi nikada ne prave dramu ili bilo sta slicno. Vrlo kul i zdrava atmosfera. Kolege su isto svi ekstra, zbog korone nazalost nismo imali priliku da se druzimo van posla ali se puno radilo zajedno i ljudi su voljni da pomognu sto je ekstra. Sto se tice posla, radi se sa adult contentom sto znaci da nije za svakog ali za ljude koje misle da mogu da rade u ovoj industriji i ne pravi im ikakve prepreke stvarno sve preporuke. Firma je dobra, menadzment je dobar, i menadzeri slusaju zamerke svojih zaposlenih koliko je u njihovoj moci. Ako su vam potrebni dodatni sati ili dani, desava se da i to daju ako neko trazi, znaci ima posla za onoga ko hoce.

Zamerke

Nemam preterano puno zamerki, bas sam bio zadovoljan dok sam radio u firmi. Jedino sto bih napomenuo je mozda da se unaprede neke beneficije zaposlenih, primer: daje se fitpass, poveca dzeparac za obrok posto nema restorana sa jeftinim cenama u zgradi kao u mnogim firmama...

Potvrđen korisnik
 • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period manje od jedne godine
1

Ove informacije su mi korisne

Prosečna neto plata

1600

Software Developer 1 plata

MIN
1600
PROSEK
1600
MEDIJANA
1600
MAX
1600

Prosečna neto plata

2050

Software Engineer 2 plate

MIN
1500
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2600

Prosečna neto plata

900

Test Engineer 1 plata

MIN
900
PROSEK
900
MEDIJANA
900
MAX
900

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Prosečna neto plata

800

1 plata

MIN
800
PROSEK
800
MAX
800

Slični poslovi