#22 WordPress meetup u Novom Sadu
Dešavanja

#22 WordPress meetup u Novom Sadu

Sreda, 26.06.2019 u 19:00

U novosadskom Startit Centru se održava novi WordPress meetup, u sredu, 26. juna, sa početkom u 19:00 časova.

WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPress-a. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu. Tokom ovog meetup-a, prisutni će imati priliku da čuju dva predavanja:

1. Storytelling – pričam ti priču ili umetnost komunikacije?

Aleksandar Pasku je progovorio pre nego što je prohodao i od tada usavršava umeće komunikacije na svim nivoima (paranormalne metode su mu još uvek samo hobi). Poslednje dve decenije bavi se hipnozom potrošača u marketing svrhe, od toga gotovo polovinu vremena kao najamno pero/kist/miš. Gradi brendove sa puno ljubavi i decidno izbegava politički marketing. Preduzetnik, co-host vršačkih WP Meetupa, motivator lokalne zajednice i organizator zloglasnih meetup aftera.
Storytelling, od bajki do contenta. Priča o tome zašto su priče nasušna potreba za ljudsku vrstu. Saznaćete kako uspešno pričati priče (u životu ili na sajtu, a i u svakom drugom kreativnom zadatku – od običnog flajera ili banera, do brendiranja kompanija, proizvoda ili zajednica) verbalno i vizuelno. Zašto je to bitno za pridobijanje simpatija krajnjih korisnika prema brendu ili klijenta prema vama i kakve koristi (čak i) developeri mogu da imaju od ovog pristupa. Pre svega, ovo bi trebalo da bude ne predavanje, nego pripovedanje o pripovedanju, sa svim uživanjima koje priče bude u nama.

2. Delicije WordPress-a

Živa Milošević je koosnivač vršačke WordPress zajednice i koorganizator meetupa u Vršcu. Stariji od većine developera na sceni, oprobao se u raznim sferama, ostavivši trag na lokalnoj muzičkoj sceni kao bubnjar. U svet web dizajna ušao je davne 1998. godine. Izradio brojne sajtove za vršačke slikare i umetnike, radio sajt KLUV-a, Jugoslovenskog Likovnog Bijenala Mladih, održavao je godinama prvi komercijalni sajt Vršca, bavio se dizajnom, marketingom, radio pripremu i prelom opštinskih novina... Počeci u CMS svetu su mu jeretički, biva zaveden i radi kao Joomla! frontend developer. Srećom, dve godine kasnije okreće se svetlu i počinje da radi i na WordPress projektima. R'n'R duh u njemu, decenijama ugnjetavan radnim vremenom i redovnom platom, najzad raskida lance i maja 2012. godine prelazi u freelance vode. Maja 2016. godine ulazi u korporativni svet kao osnivač i vlasnik web dizajn studija Web Drummer.
Pričaće vam o malim ali značajnim "trikovima" koji olakšavaju svakodnevni rad u WordPress-u: izradi i dodavanju Child teme, načinima uređivanja web-sajta uz pomoć css-a, dodavanju custom css-a, dodavanju snippeta u functions.php fajl, "sitnice" koje mogu zameniti i pojedine plaginove i zašto je to dobro za sajt, dodavanju custom widget-a i prikazivanju sadržaja gde god klijent to poželi.

Svoje mesto na ovom besplatnom meetup-u, obezbedite prijavom na linku. Ukoliko želite da se prijavite kao predavač na nekom od budućih susreta, to možete da uradite ovde.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 1)

Preporuči događaj


2 komentara

 1. Srdjan
  Srdjan jun 26, 2019 u 19:53 · Odgovori

  Na sajtu piše u 19h, a event je počeo u 18h. Nigde obaveštenja o tome, ili na mail da sam primio poruku bar. Pri tom su pričali u obrnutom redosledu. Ne bi mi toliko bilo žao da sam stigao na deo o Wordpressu koji sam želeo da čujem i zbog kojeg sam došao iz grada udaljenog 60km.
  Hvala na užasnoj organizaciji, sigurno se više neću uzdati u informacije o ovakvim događajima.

  • HelloWorld.rs jun 27, 2019 u 10:03 · Odgovori

   Zdravo Srđane,   Žao nam je zbog neprijatnosti koju si imao. Najava za ovaj događaj sadrži identične informacije onima koje su se mogle pronaći u izvornom tekstu. Pošto mi nismo organizatori ovog događaja već samo prenosimo vest, ne možemo da utičemo na propuste koje organizatori potencijalno mogu da naprave.


   Nadamo se da zbog ove situacije nećeš prestati da pratiš sadržaj našeg sajta.   Šaljemo ti veliki pozdrav! :) 

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška