IT karijera

Istraži put ka uspehu. Nudimo ti najnovije online kurseve, korisne savete i edukacije za rast i razvoj karijere.

Blog IT karijera
22.02.2024. ·
1 min

R programiranje | Besplatan kurs

EdX je osnovan od strane Harvarda i MIT-a sa ciljem da najbolje obrazovanje na svetu bude dostupno svima. Ova platforma nudi mogućnost za profesionalni napredak u gotovo svakoj oblasti i za sve nivoe znanja. R jezik ima ključnu ulogu u analizi podataka i često se koristi kao programski jezik prilikom rada u oblasti data science i analitike. Naučićeš uobičajene strukture podataka, osnove programiranja i kako manipulisati podacima, uz pomoć R programskog jezika. Na ovom kursu steći ćeš znanje kako da napišeš jednostavan program koristeći RStudio, manipuliseš podacima u data frame-u ili matrici, i završiš finalni projekat kao data analitičar koristeći Watson Studio i Jupyter. Nije potrebno prethodno znanje R jezika ili programiranja. Kursu možeš pristupiti putem linka.  

HelloWorld
2
29.01.2024. ·
<1 min

Django za WordPress developere | Besplatan kurs

Udemy je platforma za učenje na kojoj možeš pronaći mnogo kurseva, bez obzira na tvoj nivo znanja u programiranju. Na ovom kursu ćeš naučiti osnovne principe Python-a sve do razvoja potpunog sistema za e-commerce koristeći Django framework. Kurs je namenjen za: Svakog ko ima osnovno razumevanje web razvoja i želi da proširi svoje veštine. Svakog ko ima osnovno razumevanje PHP-a ili Python-a. Možeš pristupiti kursu putem linka.

HelloWorld
0
09.01.2024. ·
<1 min

Postani AI Engineer uz ChatGPT | Besplatan kurs

Udemy je platforma za učenje na kojoj možeš pronaći mnogo kurseva, bez obzira na tvoj nivo znanja u programiranju. Na ovom kursu moći ćeš da koristiš ChatGPT za kodiranje kao i da savladaš sve što je potrebno da razviješ svoj AI projekat. Učićeš kako da donosiš ključne odluke, koristeći online alate, API-jeve i integrišeš ih u svoj projekat. Osim toga, unapredićeš svoje veštine kodiranja i naučiti kako da stvoriš dinamičnu web stranicu uz pomoć ChatGPT-a. Spremi se da otkriješ moć ove tehnologije i svoju kreativnost spojiš sa AI snagom. Kurs se nalazi na linku. &nbsp;

HelloWorld
1
07.12.2023. ·
<1 min

Osnove testiranja i validacije softvera | Besplatan kurs

Coursera je globalna platforma za online učenje i razvoj karijere koja svima pruža pristup online kursevima i diplomama vodećih univerziteta i kompanija. Za dve nedelje, steći ćeš sveobuhvatno razumevanje tehnika koje se koriste u industriji i naučićeš kako da dizajniraš i sprovedeš efikasne testne slučajeve. Do kraja kursa, imaćeš znanje i ekspertizu da osiguraš kvalitet softvera kroz rigorozne procese testiranja i validacije. Kurs je namenjen početnicima i sačinjen je od video materijala i praktičnih kvizova. Možeš pristupiti kursu putem linka.

HelloWorld
0
24.11.2023. ·
<1 min

Uvod u Python | Besplatan kurs

DataCamp je platforma koja nudi kurseve visokog kvaliteta, sertifikacione programe i resurse za učenje. U ovom kursu ćeš naučiti osnove analize podataka u Pythonu u roku od samo 4 sata. Prva polovina kursa će te naučiti kako da skladištiš, pristupaš i manipulišeš podacima, dok je u drugoj polovini kursa akcenat na korišćenju funkcija, metoda i paketa koje su razvili drugi Python developeri. Kurs je sastavljen od kombinacije video materijala u kojoj je objašnjena određena oblast, nakon koje sledi serija zadataka za primenu novostečenog znanja. Kursu možeš pristupiti putem linka. &nbsp;

HelloWorld
0
06.11.2023. ·
<1 min

Kurs - Kako koristiti ChatGPT u programiranju i obradi podataka?

EdX je osnovan od strane Harvarda i MIT-a sa ciljem da najbolje obrazovanje na svetu bude dostupno svima. Ova platforma nudi mogućnost za profesionalni napredak u gotovo svakoj oblasti i za sve nivoe znanja. Na ovom kursu ćeš naučiti kako da iskoristiš moć ChatGPT-a kako bi olakšao proces kodiranja. Od ideje do testiranja i otklanjanja grešaka, čime ćeš uštedeti dragoceno vreme i energiju. Ukoliko želiš da bolje razumeš mogućnosti i ograničenja ChatGPT-a u oblasti podataka, kodiranja i tehnologije baci pogled na link. &nbsp;

HelloWorld
0
02.10.2023. ·
<1 min

Besplatan React JS kurs za početnike | Udemy

Udemy je platforma za učenje na kojoj možete pronaći mnogo kurseva, bez obzira na tvoj nivo znanja u programiranju. Na ovom kursu ćeš steći osnove iz React JS i JavaScript-a, što će ti  omogućiti da započneš razvoj web aplikacija. Takođe, naučićeš kako da praviš AJAX zahteve kako bi povukao podatke sa udaljenih API-ja i prikazao ih u tvojoj web aplikaciji. Besplatna verzija kursa nudi video materijal, dok plaćena verzija uključuje mogućnost da radiš sa mentorom i dobiješ sertifikat kao potvrdu uspešno završenog kursa. Kurs možeš pronaći na sledećem linku.

HelloWorld
0
10.05.2022. ·
2 min

Konkurs « IT makes S(ci)ENSE » za naučno-istraživačke boravke u Francuskoj

Sa programom « IT makes S(ci)ENSE », Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji žele da podstaknu razvoj naučne saradnje između srpskih i francuskih istraživača u oblastima budućnosti poput obnovljivih izvora energije, veštačke inteligencije i kvantne informatike kao i digitalizacije zdravstva healthtech i poljoprivrede agro tech. 

HelloWorld
1
21.03.2022. ·
9 min

Vebinar „Gde je moja prva IT prilika“: Clarivate zapošljava 20 IT studenata!

U saradnji sa kompanijom Clarivate, a u organizaciji našeg sajta HelloWorld.rs, 16.marta je organizovan vebinar pod nazivom “Gde je moja prva IT prilika?”. Kako bi put do zaposlenja bio lakši, kompanija Clarivate pokreće svoj prvi Graduate program “Clarivate Futures Program 2022” u okviru koga je planirano zaposlenje 20 IT studenata na juniorskim pozicijama, a koji su na završnoj godini svojih studijskih programa.

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.