#4 Android Serbia Meetup

#4 Android Serbia Meetup

Prvo okupljanje Android Srbija zajednice u ovoj godini održaće se 19. marta u 18h.

RxJava već dugo vremena predstavlja standardnu biblioteku za funkcionalno reaktivno programiranje u Androidu.
Kotlin Flow biblioteka zajedno sa Kotlin korutinama omogućava pisanje koda u funkcionalno reaktivnom stilu i pruža alternativu u odnosu na RxJavu.

Pisanje Android aplikacija nije lako. Kako raste veličina aplikacije, tako se povećava i broj komponenti (view modeli, domain klase, repositori klase, itd.) koje je neophodno međusobno povezati.
Koin je dependency injection framework pisan u Kotlin-u, koji omogućava lako kreiranje i uvezivanje ovih komponenti. Ukoliko tražite alternativu za Dagger 2, gde želite da kod koji definiše dependency graf projekta napišete za 15 minuta umesto 2 dana, ovo je pravo predavanje za vas.

Proći ćemo osnovne korake Koin DI framework-a, nakon čega ćete moći samostalno da ga koristite u svojim projektima a takođe tema predavanja će biti osnove Flow biblioteke, poređenje sa RxJava bibliotekom i primer korišćenja Flow-a u kombinaciji sa korutinama u MVVM arhitekturi.

Predavač je Ivan Nenadović, Android developer već 8 godina. Isto toliko radi u codecentric-u. Seća se ActionBarSherlock-a, preživeo je AsyncTask-ove, još se nosi sa posledicama uvođenja Fragmenata. Trenutno je fokusiran na Kotlin, Android Architecture Components i MVVM arhitekturu.

Pored Ivana, govoriće i Nebojša Vukšić, Android inženjer koji radi za kompaniju Shyft Moving. Pored toga organizator je Kotlin meetup grupe u Srbiji i trudi se da pomaže domaćoj zajednici kroz predavanja i meetup-e.

Prisustvo predavanju je besplatno ali je neophodno prijaviti se putem linka.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija