5Gtalks u epizodi „Tehnologijom protiv korone: pametni gradovi“
Dešavanja

5Gtalks u epizodi „Tehnologijom protiv korone: pametni gradovi“

Četvrtak, 09.04.2020 u 16h

5Gtalks i ICT HUB vas pozivaju na drugi događaj iz 5Gtalks serije 9. aprila od 16 časova.

U okolnostima pandemije koronavirusa, značaj telekomunikacijske infrastrukture i tehnologije se pokazao kao presudan za održanje poslovnih aktivnosti, obrazovnog sistema, socijalnog života i mentalnog zdravlja. Webinari, video konferencije i školstvo na daljinu postaju nova norma, a virtuelna kafa novi trend. Messaging i streaming servisi i razne platforme za konferencije i učenje na daljinu su alati koji omogućavaju neometan nastavak dnevnih aktivnosti svih generacija a kritična situacija primorava biznise da čitave call centre i tehničke podrške postavljaju u distribuiranom okruženju, što je mnogim kompanijama od banaka do telekom operatera do juče bilo nezamislivo.

Sve više je primera i ideja kako IoT tehnologija može da pomogne u vanrednim okolnostima, a potrebe za većim protocima, kvalitetnijim mrežama i naprednijim servisima su sve veće zbog rada i života od kuće, što upravo vodi u smeru sve veće potrebe za uvođenjem sledeće generacije mobilne mreže, 5G mreže.

U isto vreme, svedoci smo sve prisutnijeg nepoverenja dela javnosti prema 5G mrežama. Kontraverzni stavovi o prikrivenoj štetnosti ove tehnologije i „tajnim planovima“ iza njenog uvođenja se na socijalnim medijima ovih dana viralno šire brzinom svetlosti, izazivajući strah i skepticizam. U prethodnim nedeljama, 5G tehnologija je čak optuživana i da je upravo ona glavni uzrok izbijanja zaraze.

5Gtalks je upravo mesto gde želimo da adresiramo i ovakve stavove i argumentovano razgovaramo o svim aspektima uvođenja novih tehnologija i njihovom uticaju na život ljudi.

Jedno je sigurno: svet posle pandemije više neće biti isti i potrebno je da se ubrzano pripremamo za novi talas digitalizacije i tehnološkog napretka. Na koji način nam dalje inovacije u smeru 5G tehnologija i razvoj pametnih gradova mogu pomoći u budućnosti, ne samo u vanrednim okolnostima već i u unapređenju kvaliteta života i životne sredine, u drugoj epizodi 5Gtalks gosti će biti:

Zorica Grba, Delivery manager Huawei – šta je sve potrebno da bi se izgradilo jedno smart city rešenje, koji su trendovi pametnih gradova u Kini i koje napredne servise nude građanima?

Diana Gligorijević, suvlasnik i član UO TeleGroup sistema: Od pametnih saobraćajnica do pametnih gradova

Milan Bosnić, COO, Strawberry energy: koja je vizija i strategija Strawberry energy u pogledu razvoja smart urban furniture i koji su trendovi u svetu?

Slobodan Marković, Technical Advisor/Digital Governance at United Nations Development Programme (UNDP): Kako nove tehnologije doprinose razvoju društva i mogu da pomognu u borbi sa pandemijama?

Prijavite se na LINKU.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška