Agile meetup
Dešavanja

Agile meetup

Četvrtak, 29.11.2018 u 18:30h

Meetup će biti održan u četvrtak, 29. novembra, sa početkom u 18 i 30 u Startit Centru Beograd.

Pridev agilno se pre svega odnosi na agilne vrednosti i principe na kojima počiva razvoj softvera. Vrednosti su opisane kao binarne opozicije (vrednije nasuprot manje vrednog), a principi kao konkretna pravila ponašanja u svetu brzih promena i velike potrebe za niskorizičnom, a kompleksnom inovacijom.

Agilne vrednosti i principi zabeleženi su u dokumentu poznatom kao Agilni manifest, koji na prvo mesto stavlja činjenicu da najbolje proizvode i zadovoljne klijente stvaraju ljudi, kada se nesmetano i odgovorno organizuju, kada imaju pristup potrebnim informacijama i mogućnost i volju da stiču adekvatna znanja i veštine, i kada mogu brzo da testiraju ono što su napravili. Za agilni način rada kaže se još da je holistički, za razliku od prethodnog koji je bio sekvencijalan (waterfall).

Desetine agilnih metodologija niklo je na agilnim vrednostima i principima, razvijeno je mnoštvo okvira (najpoznaiji je Scrum), procesa i alata. Međutim, implementacija agilnog razvoja nailazi na brojne poteškoće i česte neuspehe. Kao najčešći razlozi za neuspeh agilizacije kompanija navode se organizaciona kultura koja je u suprotnosti sa agilnim vrednostima i principima, zatim strah od promene, kao i izostanak podrške od strane lidera.

Neke od tema koje će se obraditi na ovom meetupu su:

  1. Agilni timovi
  2. Kako se agilno razlikuje od tradicionalnog?
  3. Strah od promene i navike 
  4. Kulturni beklog 
  5. Uloga lidera

Predavač je Jasmina Nikolić, član međunarodnih agilnih udruženja koja sertifikuju trenere i profesionalce — Skram alijanse i Agilne alijanse. A specijalni gost na predavanju biće Suzanne Daigle — Partner u kompaniji NuFocus Strategic Group US, koja je specijalizovana za agilni razvoj u nesoftverskim kompanijama i za društvene tehnologije koje podstiču visoke performanse i optimizuju ljudske potencijale.

 Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem sledeće forme.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška