image-slide2
Dešavanja

AGILE MONTH – specijalizovani treninzi o agilnom razvoju softvera

Ponedeljak, 02.11.2015

Agile Month – Nov 2015”, kako je originalni naziv, podrazumeva svakodnevne treninge na teme agilnog razvoja softvera tokom meseca novembra tekuće godine.

Do sada su u Srbiji postojali uglavnom sertifikovani kursevi za uloge Scrum Master-a i Product Owner-a, čiji se značaj u implementaciji Scrum-a nikako ne osporava.

Međutim, usvajanje Scrum metodologije i generalno primena agilnog koncepta razvoja softvera, nije jednostavan proces naročito ako se radi o tranziciji sa tradicionalnog pristupa. Iskustvo kaže da može biti jako „mučan“, naizgled beznadežan i nepotrebno nametnut proces, naročito iz programerskog ugla posmatranja.

Programeri se susreću da drugačijim načinom funkcionisanja tima i često nedovoljnom i neodgovarajućom podrškom i reakcijom biznis strane projekta. Generalno, timovi se susreću sa brojnim izazovima kada je u pitanju definisanje zahteva Klijenta i određivanje prioriteta realizacije, konstantno unapređenje procesa i merenje učinka, integracija članova tima, blagovremeno reagovanje na promene iz okruženja, primena najboljih inženjerskih praksi, određivanje ali i probijanje vremenskih rokova, kao i vođenje tima koji se samoorganizuje.

Sve su ovo teme specijalizovanih obuka koje su planirane za mesec novembar koji je nazvan Agile Month. Pored sertifikovanih obuka za uloge Scrum Master-a i Product Onwer-a, čiji kvalitet i značaj je već prepoznat godinama unazad i u Srbiji, u ponudi je desetak naprednih kurseva sa specifičnim temama koji treba da olakšaju implementaciju Scrum-a i uopšte agilnih metodologija razvoja. Teme su birane na osnovu istraživanja sprovedenog među relevantnim kompanijama koje su u nekoj od faza implementacije agilnog pristupa.

Kursevi koji su planirani tokom Agile Month – Nov 2015 su:

Predavači na obukama tokom Agile Month-a u novembru su:

  • Petri Heiramo – sertifikovan Scrum Trener od strane Scrum Alliance, dugogodišnji Agile Kouč, sa preko 15 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Zoran Vujkov - Agile Kouč u velikom broju kompanija, sertifikovan Scrum Master, sertifikovan SAFe Practitioner, sertifikovan PRINCE2 Practitioner, sa preko 19 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Wolfgang Richter – sertifikovan Scrum Professional, Project Management Professional, sertifikovan Coach & NLP Practitioner, sa preko 19 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Helmut Steineder - sertifikovan Scrum Master, sertifikovan Product Owner, sertifikovan Coach, ITIL, eTOM, NLP, sa preko 25 godina iskustva u softverskoj industriji.

Specijalizovani kursevi, poznatiji pod nazivom Scrum Extended Education, u svetu su jako popularni i često više vrednovani od sertifikovanih kurseva za Scrum Master i Product Owner uloge, upravo zbog konkretnih tema i praksi koje pokrivaju. U Srbiji su dostupni u organizaciji Puzzle Software, kompanije sa najvećim iskustvom u organizovanju Scrum kurseva u Srbiji i pokretačem Agile Serbia.

Više informacije možete pronaći na zvaničnoj stranici organizatora, putem emaila - scrum@puzzlesoftware.rs ili telefona - 011/3911-245.

 


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija