Artisans in Colour - Laravel meetup

Artisans in Colour - Laravel meetup

Sedmo okupljanje Laravel zajednice će se održati 26. oktobra u 18 časova u Startit Centru Beograd.

Šta pokreće Photon CMS?

Tema uvodnog predavanja Milana Anđelkovića na meetup-u Laravel zajednice će biti Photon CMS. To je Laravel orijentisan CMS koji pokreće API, dizajniran da reši potrebu da se napravi jedno centralno mesto za upravljanje sadržajem web sajtova i mobilnih aplikacija. U društvu pogledaćemo osnovne API funkcionalnosti Photon CMS-a i kako su one implementirane pomoću Laravela.

Repository pattern - Dajte vašem kodu pravi oblik

Ako vam se nekada desilo da na kraju projekta dobijete čudovište, jedan od razloga bi mogao biti to sto niste upotrebili paterne. U principu, paterni su pravila koja su konvencija u stvaranju ispravnog koda. Repository patern je primer upotrebe različitih dizajn paterna u cilju olakšanja i kreiranja smislenijeg koda. To je dodatni layer između vaših modela i vašeg koda. Time dobijate lako održiv kod, nevezan za eloquent, lako testabilan i otporniji na bugove. U drugom delu meetupa će govoriti Eldin Mujović.

Sigurnost API-a

Na samom kraju, u društvu Dušana Dimitrića, demonstriraćemo osnovne koncepte vezane za sigurnost i zaključavanje API-a koristeći implementacije OAuth2.0 i OpenID Connect specifikacija.

Meetup se organizuje u okviru projekta “Podrška privatnom sektoru u Srbiji” koji SEE ICT organizuje u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Učešće na događaju je besplatno, ali je neophodno da svoje prisustvo prijavite putem sledeće stranice.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija