Balkan AI panel - Kako će AI uticati na razvoj sveta nakon Covid-19?
Dešavanja

Balkan AI panel - Kako će AI uticati na razvoj sveta nakon Covid-19?

Utorak, 14.04.2020 u 19h

Svet se nalazi u središtu krize koja se može smatrati najvećom posle Drugog svetskog rata. Širenje virusa Covid-19 je praktično zaustavilo svetsku ekonomiju i privredne tokove, a Balkan AI panel postavlja pitanje: može li AI zaustaviti negativne efekte pandemije koje ćemo tek osetiti u bliskoj budućnosti?

Online panel će se održati u utorak, 14. aprila, na Zoom platformi sa početkom u 19 časova. Događaj će se realizovati u organizaciji CITY AI ogranaka na Balkanu i Serbian AI Society-a, koji će i ovom prilikom okupiti regionalne AI lidere oko najvažnijih pitanja sa kojima se svet u ovom trenutku suočava. Po prvi put se okuplja AI zajednica iz vodećih gradova regiona: Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Beograd, Skoplje, Banja Luka, Kragujevac i Novi Sad.

AI lideri diskutuju: automatizacija kao šansa ili pretnja?

Predstojeći panel pružiće važan uvid u to koliko automatizacija može da doprinese svetu nakon pandemije korona virusa, a o tome će diskutovati:

  • Viktor Kovačević - Comtrade, Ljubljana
  • Davor Runje - CroAI - Zagreb
  • Goran Stojanovski - Skoplje AI
  • Adnan Mehremić - Sarajevo AI
  • Mladen Jovanović - Belgrade AI
  • Gojko Galonja - Banja Luka AI
  • Jovan Stojanović - Novi Sad/Belgrade AI
  • Aleksa Radosavćević - Kragujevac AI

Registracija učesnika

Pozivamo Vas da obezbedite svoje učešće na jednom od najvažnijih AI događaja u periodu korona virusa, besplatnom registracijom koja je obavezna za sve učesnike. Registraciju možete izvršiti OVDE.

Serbian AI Society: prva AI zajednica u Srbiji

Serbian AI Society je prva AI zajednica u Srbiji koja okuplja istaknute stručnjake, istraživače i entuzijaste iz ove oblasti, promovišući razvoj veštačke inteligencije na lokalnom i globalnom nivou.

Centralni događaj zajednice je Wonderland AI Summit (WAIS) - najveća AI konferencija na našim prostorima koja okuplja vodeće svetske lidere iz ove oblasti u Beogradu.

WAIS je prošle godine ugostio istaknute predstavnike kompanija kao što su Mercedes, Facebook, HPE, IGT (GTECH), eBay i mnoge druge, a ove godine u oktobru okupiće čak 3.000 učesnika, više od 80 kompanija i 50 AI govornika.

Serbian AI Society se razvija uz podršku CITY AI ogranka na Balkanu, kao i brojnih IT kompanija, ali i drugih industrija u kojima se promoviše, razvija i primenjuje veštačka inteligencija.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.