BelgradeR meetup o finansijskim vremenskim serijama
Dešavanja

BelgradeR meetup o finansijskim vremenskim serijama

Sreda, 14.12.2016 u 18:30

Data Science Serbia organizuje BelgradeR meetup, koji će se održati 14. decembra, sa početkom u 18.30 časova, u prostorijama Devana Labs (Knez Mihajlova 6).  Tema okupljanja biće manipulacija finansijskim vremenskim serijama u R-u.

Na ovom meetupu čućete više o osobinama prinosa finansijskih vremenskih serija, kao i o funkcijama za preuzimanje i transformaciju vremenskih serija.

Predavač na BelgradeR meetupu biće Miloš Vilotić, autor R paketa belex, on će prezentovati funkcije za preuzimanje podataka sa Beogradske berze. Prikazaće osnovne transformacije kako bi se dobile strukture podataka pogodne za dalju analizu, par korisnih funkcija paketa xts i kako jednostavno vizuelizovati finansijske vremenske serije. Takodje, biće prikazane i funkcije za preuzimanje finansijskih podataka pomoću paketa quantmod, eurostat i Quandl. Prezentacija će biti u formi kratkih i jednostavnih primera.

Miloš je završio osnovne studije na Fakultetu organizacionih nauka, a master studije na Ekonomskom fakultetu, smer Kvantitativna analiza. Sertifikovani je portfolio menadžer kod Komisije za hartije od vrednosti. Trenutno je zaposlen u kompaniji NCR na poslovima konsultanta za dizajniranje servisa.

Prijava

BelgradeR druženje je zakazano za sredu 14. decembar u 18.30 časova. Meetup se po prvi put održava u prostorijama Devana Labs koje se nalaze u samom centru Beograda u Knez Mihajlovoj br. 6, I sprat.

Svoje prisustvo na meetupu možete potvrditi na BelgradeR stranici.


(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška