image-slide2
Dešavanja

Besplatan kurs JavaScript programiranja za početnike

Ponedeljak, 16.10.2017 u 18:30

ICT Hub u saradnji sa zajednicom JS Belgrade prvi put zajedno organizuje besplatan kurs JavaScript-a u prostorijama Playground-a koji je namenjen studentima i nezaposlenim licima u periodu od 16. oktobra do 30. novembra.

Prijave su otvorene do 11. oktobra, a kurs će se održavati ponedeljkom i četvrtkom, u poslepodnevnim časovima od 18:30 do 21:00. Kurs je namenjen početnicima, ali je neophodno poznavanje HTML i CSS-a, i bar osnovno poznavanje bilo kog programskog jezika programiranja (dovoljno je znati najosnovnije stvari kao što su petlje i promenljive).

JavaScript spada u najpopularnije skriptne jezike na internetu. Danas je gotovo nezamislivo kreirati sajtove bez upotrebe ovog programskog jezika. Na mnogim internet stranicama koristi se kako bi se poboljšao dizajn, proverile forme, kreirao cookie, a jedna od njegovih glavnih osobina je funkcionalnost na svim internet pretraživačima.

Cilj kursa JavaScript je da polaznike nauči osnovama ovog programskog jezika, ali i da im objasni zašto je baš ovo jezik koji treba da znaju. Kurs je, pre svega, namenjen studentima i nezaposlenim licima, između 18 i 30 godina. Predavanja će voditi iskusni programeri i predstavnici zajednice JS Belgrade koja okuplja preko 700 JavaScript vrhunskih programera.

Kurs će se sastojati od 40 časova koji će obuhvatiti predavanja, vežbe i izradu malih projekata koji će polaznici morati da urade kod kuće. Programom kursa biće pokrivene sledeće teme:

 • Uvod u JavaScript – šta je JavaScript, gde se koristi i zašto ga treba znati
 • JavaScript u pretraživaču — kako radi, DOM i debugging
 • JavaScript funkcije
 • Asihroni JavaScript
 • AJAX
 • Kratak uvod u Node.js
 • Kratak uvod u popularne JavaScript framework-e

Neophodno je da polaznici kursa poseduju svoj laptop računar. Kurs JavaScript realizuje Udruženje građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u okviru projekta „Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo“, a koje finansira Ministartsvo omladine i sporta.

Ukoliko ste zainteresovani da zakoračite u svet informacionih tehnologija i IT industrije prijavite se OVDE.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


1 komentar

 1. kat
  kat april 11, 2019 u 16:45 · Odgovori

  Da li imate jos java ilj hava skript kurseva?

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija