image-slide2
Dešavanja

Besplatan kurs programiranja u Scratchu za decu

Ponedeljak, 08.10.2018

Od 8. do 10. oktobra, Infostudhub i  Startit Centar Subotica realizovaće besplatan kurs programiranja u Scratchu za decu. Pohađanje radionice je besplatno, a kurs je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola (9-16 godina).

U skladu sa školskim smenama, postoje dva termina u kojima možete upisati svoje dete:

  • ponedeljak/utorak/sreda od 9 do 12 časova
  • ponedeljak/utorak/sreda od 15 do 18 časova

a uslovi za upis su sledeći:

  • dete mora da donese svoj računar,
  • mora biti u mogućnosti da prisustvuje svakom času kursa,
  • mora dobro da poznaje rad sa browserom na računaru — ako znaju da koriste mejl ili Facebook znaće i da rade sa nama (dakle, ne na smartfonu ili tabletu, već desktop/laptop računaru),
  • pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov,
  • mesta se dodeljuju onima koji se prvi prijave.

Scratch je programski jezik, kao i zajednica korisnika. U njemu deca od 9 do 16 godina (ali i odrasli) mogu da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre.

Ovaj kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Scratch bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom tri dana savladavaju se elementi ovog programskog jezika, čime se deca osposobljavaju da tumače Scratch i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije, igre… Cilj programa je da svako dete do kraja radionice uspe da uz pomoć predavača, ali i druge dece, sastavi svoju igru.

  1. dan — Upoznavanje sa grupom i sa Scratchom, te načinom na koji se koristi.
  2. dan — Kreiranje i kontrolisanje elementa i načini na koji se stvara program i ispravljaju greške. Ubacivanje zvuka i dijaloga, te stvaranje scena.
  3. dan — Učenje o animacijama, od ubacivanja grafičkih elemenata do njihovog pokretanja i kretanja po ekranu. Načini na koji se svi prethodni elementi sklapaju u interaktivnu celinu, uključujući način da se prati stanje igre (početak, brojanje poena, kraj).

Predavač je Vladimir Ludoški, profesor informatike u osnovnoj školi u Zrenjaninu, gde između ostalog predaje i Scratch učenicima. Pored toga, pasionirano se bavi programiranjem, kao i prenošenjem svog znanja deci, kroz rad u privatnim školicama, na radionicama i kursevima.

Redovno proveravajte mail, jer će vam  par dana pred početak kursa stići obaveštenje da li je vaše dete primljeno na kurs. Svoje dete možete da prijavite ovde. 


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija