image-slide2
Dešavanja

Besplatna radionica upoznavanja sa web programiranjem za tinejdžerke

Subota, 27.05.2017

Besplatna radionica upoznavanja sa web programiranjem namenjena je učenicama završnih razreda osnovne škole, srednjoškolkama i onima koje su tek otpočele studiranje. Radionica traje dva dana. Održaće se 27. i 28. maja u prostorijama Startit centra u Beogradu.

Rails Girls Beograd zajednica je prošle godine povodom Međunarodnog dana devojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama (International Girls in ICT day) organizovala prvu zasebnu radionionicu posvećenu samo tinejdžerkama.

“Njihova radoznalost, motivisanost i velika posvećenost nas je oduševila, pa smo zbog toga rešile da pored već uobičajenih RGB radionica koje se dešavaju dva puta godišnje i koje nisu imale nikakvo starosno ograničenje, uvedemo još jednu, namenjenu samo tinejdžerkama”, rekle su organizatorke ovih programa.

Šta je Teenage Rails Girls Beograd?

To je radionica koja će biti posvećena devojkama od 13 do 19 godina, učenicama završnih razreda osnove škole, srednjoškolkama i onima koje su tek otpočele studiranje. Odlična je prilika da se proba nešto novo, probudi interesovanje, pa čak i usmeri ka školovanju u određenom smeru. Ovde će na praktičan način uz svoje mentore i mentorke, a ne samo kroz priču, videti jedan od segmenata programiranja, i kako to izgleda kad na kraju dana uspeš da napraviš svoj blog ili web stranu.

Radionica traje dva dana, 27. i 28. maja, i dešavaće se u prostorijama Startit centra (Savska br.5). Prvi dan je predviđen za neophodne instalacije uz druženje i naravno prvi susret sa Ruby-em. Nakon pripremnih vežbi i uvoda u tematiku, drugog dana se počinje sa samostalnim radom. Na kraju dana sve devojke imaju šansu da ostvare vidljiv rezultat koji je nastao zahvaljujući njihovom trudu. Teenage Rails Girls Beograd radionica je mesto gde se učesnicama pruža prilika da pitaju, probaju, pogreše i uvide kako programiranje može da izgleda, kao i da istovremeno upoznaju druge ljude koji dele slična  interesovanja. Radi se u malim grupama sa mentorom ili mentorkom koji će biti tu da vode ovo uzbudljivo i potpuno novo iskustvo učenja.

Broj mesta na radionici je ograničen, a prijave će biti otvorene do popunjavanja kapaciteta. Kako bi učestvovale na radionici, potrebno je da polaznice ponesu svoj laptop.

Prijava

Sve zainteresovane mogu da se prijave putem linka: http://bit.ly/2qrpB81, koji će biti aktivan do popunjavanja kapaciteta.

Za dodatne informacije posetite http://railsgirls.com/beograd ili zvaničnu FB stranu.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija