Besplatna radionica web programiranja za devojke
Dešavanja

Besplatna radionica web programiranja za devojke

Subota, 07.07.2018
U Novom Sadu će se 7. i 8. jula održati sedma po redu Rails Girls radionica, čiji je cilj da približi IT svet ženama i osnaži ih u realizaciji sopstvenih ideja u tom polju.

Rails Girls je globalna inicijativa nastala u Finskoj i ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu.

U Novom Sadu je na proteklih 6 radionica preko 200 žena i devojaka različitih uzrasta imalo priliku da se upozna sa prvim koracima web programiranja. Radionica traje 2 dana tokom kojih učesnice prave web aplikaciju koristeći Ruby on Rails, ali i upoznaju se sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

Učešće je besplatno i mogu se prijaviti žene i devojke svih uzrasta. Nije neophodno imati programerskog predznanja - potrebno je poneti svoj laptop i osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika.

Ovo je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima.

Prijave su otvorene od 14. do 24. juna na zvaničnom sajtu railsgirls.com/novisad

(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 2)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.