Bezbednost web transakcija
Dešavanja

Bezbednost web transakcija

Četvrtak, 11.04.2019 u 18:00

Predavanje tokom kog će biti demonstrirana analiza sigurnosti servisa za elektronsko bankarstvo, kao i analiza sigurnosti na društvenim mrežama, održaće se u Startit Centru Šabac, 11. aprila, sa početkom u 18:00 časova.

Elektronsko poslovanje se realizuje pomoću nekoliko tehnologija gde se podaci prenose putem Interneta kroz www servis, e-mail ili specijalizovane aplikacije. Najčešći vid zaštite u aplikacijama elektronskog poslovanja je kriptografska zaštita u okviru TLS (Transport Layer Security) protokola. U okviru predavanja predstaviće se način rada TLS protokola.
TLS protokol se oslanja na nekoliko kriptografskih algoritama sa simetričnim ključem, koji će takođe biti analizirani. U okviru zaštite na transportnom sloju, tj. TLS zaštiti, koriste se i algoritmi javnog ključa za potpisivanje i razmenu simetričnog ključa.

Analiza sigurnosti može da se uradi ručno, analizom sertifikata i pregledom korišćenih protokola. Međutim, postoje i automatski alati za analizu sajtova zasnovani na metodama veštačke inteligencije. Na kraju, biće izvedeni zaključci o metodama sigurnosti na web-u.

Predavač na ovom predavanju je dr Đorđe Babić, koji od 2008. godine radi na Računarskom fakultetu kao vanredni profesor za oblast umreženi računarski sistemi. Prof. dr Babić bavi se i istraživačkim radom u oblasti obrade signala u telekomunikacijama, višebrzinske obrade signala i optimizacije telekomunikacionog saobraćaja.

Na ovo besplatno predavanje možete da se prijavite putem linka.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 1)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška