Budućnost Transporta: Kako UX rešava globalne probleme?
Dešavanja

Budućnost Transporta: Kako UX rešava globalne probleme?

Sreda, 24.04.2019 u 18:00

Prvi susret posvećen budućnosti transporta i značaju UX-a će se održati u sredu, 24. aprila, u novosadskom Startit Centru, sa početkom u 18:00 časova.

Korisnici više nego ikada ranije zahtevaju kontrolu nad celokupnim iskustvom transporta — od planiranja puta do izbora metoda plaćanja. Povećana očekivanja korisnika utiču na način na koji privatne i javne kompanije planiraju i dizajniraju prevozne usluge i sisteme, a izazovi sa kojima se UX profesionalci koji rade u ovom sektoru suočavaju su sve veći.

Problemi kao što su - kreiranje korisničkog iskustva koje svakodnevno oduševljava milione korisnika i kako rešiti problem gužve i zagađenosti koji muče velike gradove, su oni sa kojima su se predavači susreli u svom radu, a lekcije o tome će podeliti sa prisutnima na ovom predavanju.

Troje predavača koji će govoriti na ovu temu su:

Sonja Radenković dolazi iz Amsterdama, gde vodi UX Design sektor u TomTom-u. Sonja u TomTom-u radi na kreiranju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva za vozače širom sveta, a bila je odgovorna za razvoj i pokretanje velikog broja proizvoda za krajnje korisnike i auto industriju — kao i za postavljanje i vođenje UX dizajn procesa. Sonja će na meetupu podeliti svoju viziju sveta bez gužvi i zagađenja, kao i njena iskustva i lekcije do kojih je došla kroz stvaranje i vođenje dizajn tima za globalnu kompaniju kakva je TomTom.

Nemanja Veselić je izvršni direktor Eryce AG, gde koristi svoj preduzetnički duh i startup mentalitet da kreira Enterprise software u brojnim industrijama i sektorima — od finansija i edukacije do transporta. Nemanja spaja svoje iskustvo u UX Dizajnu i razvoju software-a u ulozi Product Owner-a, i čvrsto veruje da je transparentnost i otvorenost neophodan uslov za produktivan tim, a strast vidi kao ključnu karakteristiku uspeha. Nemanja će na meetup-u predstaviti SmartStubs aplikaciju, namensko rešenje za prodaju karata u linijskom prevozu, shuttle linijama, turističkim autobusima, kao i linijama za panoramsko razgledanje. Ovaj projekat značajan je jer donosi inovativno rešenje za prodaju karata po najnovijim tehnologijama i u mogućnosti je da procesuira prodaju na mobilnim (Android) uređajima i na web platformama. U Nemanjinoj prezentaciji svi posetioci imaće prilike da čuju  kako je tim dizajnera osmislio UX i sa čim su se susretali u višegodišnem razvoju ovog kreativnog rešenja.

Srđan Stoponja je osnivač beogradske kompanije E prime. E prime razvija, proizvodi i prodaje kompletnu liniju električnih bicikala oslanjajući se na zakone prirode, a u cilju njenog očuvanja i zadovoljenja svakodnevnih potreba korisnika uz ogromnu uštedu budžeta. Srđan će na meetup-u ispričati više o izazovima sa kojima se susreo gradeći inovativan hardverski proizvod u Srbiji, kao i neke od lekcija koje je stekao tokom procesa.

Prijavite se na ovo besplatno predavanje putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška