Četrnaesti Unity Meetup
Dešavanja

Četrnaesti Unity Meetup

Petak, 20.05.2016 u 19:00

U petak, 20. maja, održaće se još jedan, četrnaesti po redu, Unity meetup. Okupljanje je u prostorijama ICT Hub-a.

Evo i zvanične najave organizatora:

Izgleda da smo pošteno izbaksuzirali naš trinaesti Susret prizvavši kišu i pasje vreme. Ovaj put ćemo ipak da pazimo šta pričamo jer ko zna šta sve može da se desi. Plašimo se samih sebe.

Zbog toga, zamolili smo našeg Gorana Lalića da ovog meseca uradi veliki deo posla oko najave četrnaestog Susreta, te nam je iz dalekog Zemuna uputio jedno pismo koje ovako glasi:

"Bez obzira da li ste artist, programer ili dizajner, sigurno vam je nekad palo na pamet pitanje - kako se kog vraga iscrtava ekran u igri? Kako AAA studiji uspevaju da izvuku tako prelepe scene, a ja kad uguram kocku u Unity ona izgleda nekako obično i prazno? Šta je rasterizacija, a šta je real-time rendering? I konačno, kakva vrsta crne magije su ti šejderi o kojima toliko čujem, a nigde ne mogu da nađem resurse na netu o njima?

Na sledećem Susretu možda malo osvetlimo (i osenčimo, i primenimo motion blur na) tu problematiku.
Goran Lalić će kroz nešto malo teorije i mnogo praktične demonstracije uživo objasniti osnovne principe kojima današnji endžini uspevaju da pretvore gomilu bitova i bajtova u dinamične video igre sa pirotehničkim efektima. Pričaćemo malo o tome šta radi Njeno Veličanstvo Grafička Karta, kako se objekti iscrtavaju na ekran, i kako sa vrlo malo truda i nimalo napisanog koda možete da ukrotite te procese da vaša igra izgleda mnogo uverljivije. Iako će praktična demonstracija biti u Unityju, šejderi su svuda slično rešeni tako da je predavanje opšteg tipa. Poznavanje matematike i programiranja nije neophodno. "

Nakon Unity susreta, svi zajedno hitamo na SiliconDrinkabout Belgrade! Ekipa organizatora ovog susreta će te nedelje objaviti vreme i mesto, a do tada pratite ih preko:

http://www.meetup.com/Silicon-Drinkabout-Belgrade-casual-weekly-startup-meetups/

https://www.facebook.com/SiliconDrinkaboutBelgrade/

Vidimo se!

P.S. Zbog nove upravne politike koju vodi Naučno-tehnološki park, da biste prisustvovali Unity susretima, neophodno je da se prethodno odazovete (RSVP), kako bi zgradsko obezbeđenje imalo uvid u spisak prijavljenih.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška