Code AI programersko takmičenje
Dešavanja

Code AI programersko takmičenje

Subota, 11.05.2019 u 10:00

Inicijativa LazyBrain nakon serijala Tech priča i uspešne saradnje sa Googlom na projektu “Hash Code”, organizuje takmičenje Code AI. Događaj će okupiti mlade inženjere koji će imati priliku da testiraju svoje veštine u rešavanju realnog problema iz industrije. Takmičenje se održava u Beogradu, u subotu, 11. maja, sa početkom u 10:00 časova.

Kao uvod u takmičenje, 08. maja, će se odrzati Industry Talk u prostorijama Microsoft Development Centra u Beogradu, kada će se timovi bolje upoznati sa predstavnicima industrije, mentorima, ali i sa aktuelnim trendovima i tehnologijama koje im mogu biti od pomoći tokom takmičenja.

S obzirom na to da se svakodnevno susrećemo sa naslovima u kojima “Veštačka inteligencija pomera granice realnog”, postavlja se pitanje koliko su mladi stručnjaci upoznati sa tehnologijama primene veštačke inteligencije, i da li je obrazovanje koje stiču adekvatno za razumevanje onoga što ona jeste ili je veštačka inteligencija samo još jedan buzzword koji simbolizuje sve ono što je ostalo nedorečeno i neistraženo. Inicijativa LazyBrain upravo iz tog razloga 11. maja organizuje takmičenje Code AI, tokom kojeg će timovi imati priliku da testiraju svoja znanja i primene koncepte veštačke inteligencije u praksi. Kroz rad na realnom problemu iz industrije, timovi će imati na raspolaganju 32 sata da kreiraju što inovativnije rešenje, što će zahtevati posedovanje tehničkih veština, dozu kreativnosti, ali i algoritamsko razmišljanje i analitičnost.

Takmičenje je otvoreno za sve zaljubljenike u ovaj format takmičenja, a timovi se mogu sastojati od 2 do 4 člana. Hakaton će trajati 32 sata i održaće se u prostorijama Microsoft Development Centra. Pri izradi zadataka dozvoljena je upotreba svih javno dostupnih biblioteka, kao i softvera koji su pod otvorenom licencom.

Najbolje timove očekuju vredne nagrade među kojima su i karte za “World Congress” u Berlinu 6 i 7. maja i Spark konferenciju u Porto Montenegru, kao i brojna druga iznenađenja.

Prijave su otvorene do 01. maja na sajtu takmičenja, a sve nove informacije možete pratiti i na zvaničnim društvenim mrežama inicijative LazyBrain.


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška