Coding Serbia: Uloga dizajn pattern-a u modernom razvoju softvera
Dešavanja

Coding Serbia: Uloga dizajn pattern-a u modernom razvoju softvera

Četvrtak, 30.06.2016 u 19:00

U četvrtak, 30. juna, od 19h u prostorijama codecentric office-a u Novom Sadu, Zoran Horvat će pričati o ulozi dizajn patern-a u modernom razvoju softvera.

Zoran Horvat se bavi programiranjem već duže od 15 godina. Za to vreme prešao je put od developera, preko vođe tima, vođe razvoja do pozicije CTO-a u softverskoj kompaniji. Od 2014. objavljuje video kurseve na Pluralsight.com, gde su njegovi kursevi o dizajn paternima u samom vrhu po gledanosti. Trenutno je vlasnik sopstvene firme i posvećen je konsultantskim poslovima, razvoju softverskih rešenja, održavanju treninga i snimanju video kurseva iz oblasti .NET programiranja.

Predavanje koje je Zoran pripremio za nas će govoriti o sadašnjem stanju stvari u ovoj oblasti, kako design pattern-i mogu da se upotrebe u okvirima modernih programskih jezika tako da iz njih izvučemo ono što nam je oduvek bilo obećavano – razdvojene odgovornosti, povećanu fleksibilnost, i da izbegnemo ono što nam se umesto toga tako često dešavalo: pobrkane odgovornosti i uništen svaki trag fleksibilnosti.

Prošlo je dvadeset godina od objavljivanja kultne knjige o design pattern-ima, jedne od najčitanijih knjiga o razvoju softvera uopšte. Za tih dvadeset godina videli smo razne poglede na pattern-e. Videli smo i različite periode u kojima se odnos prema ovoj temi menjao od iznenađenosti, preko negiranja i straha, sve do sadašnjeg, donekle apatičnog stanja u kome su pattern-i tu, oko nas, žive svoj život i teško da će ikuda da odu.


(4 osobe su glasale, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.



Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška