Da li se tvoj karijerni put završava kada se umoriš od kucanja koda?
Dešavanja

Da li se tvoj karijerni put završava kada se umoriš od kucanja koda?

Sreda, 11.09.2019 u 18:00

U sredu, 11. septembra, sa početkom u 18:00 časova u kompaniji HOOLOOVOO se nastavljaju razgovori na škakljive teme. Na panelu “Šta nakon što se umoriš od kucanja koda?” govoriće Zoran Ševarac, Ivan Aksentijević i Miloš Knežević.

IT industrija cveta! Ima puno posla, nikada dovoljno softverskih inženjera, dobrih i loših kucača koda. Ako si loš, nema veze, naučićeš zanat od starijih kolega i koleginica. Ako si dobar, tim bolje, početna plata je odlična, a uvek ima mesta za napredak. Poslovnih ponuda ima na pretek, pa je jedan od mogućih ishoda i prelazak u drugu firmu na neke izazovnije projekte i/ili proizvode.

Softverski inženjeri su obično pasionirani svojim “zanatom” i programiranjem su se bavili od srednjoškolskih dana. Naravno, ima i onih koji su se prehvalifikovali za poslove u rastućoj tech industriji, ali i za njih karijerni put postaje upitan onog momenta kada uđu u senior kategoriju.

IT industrija u regionu suočava se sa izazovom da odgovori na pitanje koje su dalje opcije za profesionalni razvoj softverskih inženjera koji žele da napreduju nakon seniorskih pozicija, a ne žele da postanu i ostanu menadžeri. Ovo pitanje je ključno za dalji ozbiljniji razvoj regionalne i domaće IT scene, jer upravo pojedinci koji imaju najveći radni staž u industriji nemaju jasnu perspektivu u lokalnim firmama.

Panelisti na ovom događaju su:

Zoran Ševarac - vanredni profesor na Katedri za softversko inženjerstvo na Fakultetu organizacionih nauka. U dosadašnjoj karijeri oprobao se kao preduzetnik, istraživac, nastavnik i menadžer. Aktivno učestvuje u razvoju IT zajednice u lokalnim i globalnim okvirima. Zahvaljujući tome, prepoznat je kao jedan od 200 najuticajnijih Java eksperata u svetu i član je programa Java Champions. Redovni je predavač na najvećim svetskim konferencijama u oblasti Java tehnologija, član Apache NetBeans open source zajednice, i dobitnik prestižne Duke's Choice nagrade.

Ivan Aksentijevićuvek mu je bilo lakše sa mašinama nego sa ljudima, dok nije shvatio da ipak mora sa ljudima, pa je počeo da ih toleriše i povremeno simpatiše. Preko 15 godina profesionalno u tech industriji, CTO i co-founder u raznorodnim kompanijama (Majstori – digital marketing agency, Groundlink – transportation company, Vibe Network – digital innovation agency, PWNRS – game design studio, Fr8Hub – logistics startup), povremeno aktivan u lokalnim tech i startap zajednicama.

Miloš Knežević - DevOps sa širokim i polu-upotrebljivim iskustvom, voli da se maje programiranjem, Linuxom, kursevima, Guinnessom i fudbalom. Ima gomilu planova za budućnost u koje ni njegova žena ne veruje, a trenutno je i malo lud na sve strane (prinova će uskoro godinu dana, a mali indijanac 4), pa njegove odgovore i komentare treba uzeti sa rezervom. Svestan je ozbiljnosti teme, ali smatra da mini-biografija ne mora biti ozbiljna. :)

Moderator događaja:

Jovana Tomić - vođa projekta Artikoolacije. Diplomirani politikolog za međunarodne odnose i master menadžer u domenu medija i kulture. Sedam godina je u industriji digitalnog marketinga i komunikacija. Njeno profesionalno iskustvo se proteže od vođenja galerije savremene umetnosti, preko rada u digitalnim agnecijama do kreiranja komunikacionih i digitalnih strategija u ICT sektoru. Angažovana na brojnim projektima decentralizacije kulture i podrške razvoju preduzetništva.

Prijavite se na ovaj besplatan događaj putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška