DaFED #35

DaFED #35

U sredu, 5. avgusta, u 18 časova održaće se DaFED okupljanje u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića bb). Prisutni će moći da čuju nešto više na temu “Big Data i Graph Databases”, o čemu će pričati Ozren Gulan i Srđan Vranac.

Ozren Gulan je IT konsultant i softver developer u Codecentric-u. Tokom svoje IT karijere radio je na nekoliko multinacionalnih projekata kao član distribuiranih timova. Radio je na standardnim veb projektima, ali i na veoma kompleksnim Big Data sistemima. Glavne oblasti interesovanja su mu BigData i Java aplikacije, zajedno sa DevOps praksama. Kao aktivan član Agile Coaching Serbia grupe, zalaže se za poboljšanje agilnog razvoja softvera. Predavao je na CodingSerbia, JavaSvet i CodingCroatia konferencijama. Njegovo predavanje će prikazati analizu poređenja dva pristupa: Apache Pig i Java MapReduce, a biće reči i o budućnosti BigData sveta, odnosno o drugačijem pristupu obrade podataka: DataStreaming-u (Apache Spark).

Srđan Vranac radi u Code4Hire kao developer, konsultant i preduzetnik.  Tim koji on void radi na raznolikim projektima – od malih porodičnih firmi, sve do Fortune500 kompanija. Njegovo predavanje Neo4j, connecting the dots, pojasniće vam šta je tačno ova graph baza podataka, šta sve može da uradi za vas, kao i koje su njene dobre, a koje lose strane.

DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu. Prvi DaFED meetup je održan u junu 2012. spajajući ljude iz sveta grafičkog i veb dizajna, veb developmenta i veb marketinga i od tada se održava svakog meseca (sem u januaru) u Novom Sadu. Svaki DaFED događaj se sastoji iz 1-2 predavanja od strane ostvarenih stručnjaka, osmišljena tako da podstaknu diskusiju i razmenu znanja između predavača i publike.

Prisustvovanje ovom okupljanju je besplatno, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora neophodno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija