image-slide2
Dešavanja

DaFED #35

Sreda, 05.08.2015 u 18:00

U sredu, 5. avgusta, u 18 časova održaće se DaFED okupljanje u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića bb). Prisutni će moći da čuju nešto više na temu “Big Data i Graph Databases”, o čemu će pričati Ozren Gulan i Srđan Vranac.

Ozren Gulan je IT konsultant i softver developer u Codecentric-u. Tokom svoje IT karijere radio je na nekoliko multinacionalnih projekata kao član distribuiranih timova. Radio je na standardnim veb projektima, ali i na veoma kompleksnim Big Data sistemima. Glavne oblasti interesovanja su mu BigData i Java aplikacije, zajedno sa DevOps praksama. Kao aktivan član Agile Coaching Serbia grupe, zalaže se za poboljšanje agilnog razvoja softvera. Predavao je na CodingSerbia, JavaSvet i CodingCroatia konferencijama. Njegovo predavanje će prikazati analizu poređenja dva pristupa: Apache Pig i Java MapReduce, a biće reči i o budućnosti BigData sveta, odnosno o drugačijem pristupu obrade podataka: DataStreaming-u (Apache Spark).

Srđan Vranac radi u Code4Hire kao developer, konsultant i preduzetnik.  Tim koji on void radi na raznolikim projektima – od malih porodičnih firmi, sve do Fortune500 kompanija. Njegovo predavanje Neo4j, connecting the dots, pojasniće vam šta je tačno ova graph baza podataka, šta sve može da uradi za vas, kao i koje su njene dobre, a koje lose strane.

DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu. Prvi DaFED meetup je održan u junu 2012. spajajući ljude iz sveta grafičkog i veb dizajna, veb developmenta i veb marketinga i od tada se održava svakog meseca (sem u januaru) u Novom Sadu. Svaki DaFED događaj se sastoji iz 1-2 predavanja od strane ostvarenih stručnjaka, osmišljena tako da podstaknu diskusiju i razmenu znanja između predavača i publike.

Prisustvovanje ovom okupljanju je besplatno, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora neophodno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška