image-slide2
Dešavanja

DaFED#31

Sreda, 01.04.2015 u 18:00

31. DaFED će se održati 01. aprila u 18 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 6).

Organizatori pozivaju sve koji su zainteresovani za temu razvoja mobilnih aplikacija. Njima će se obratiti predavači Nemanja Maksimović i Mlađan Antić, koji će pričati o iOS-u za Android developere i obratno, kao i o Offline iOS aplikacijama.

DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu. Prvi DaFED meetup je održan u junu 2012. spajajući ljude iz sveta grafičkog i veb dizajna, veb developmenta i veb marketinga i od tada se održava svakog meseca (sem u januaru) u Novom Sadu. Svaki DaFED događaj se sastoji iz jednog do dva predavanja od strane ostvarenih stručnjaka, osmišljena tako da podstaknu diskusiju i razmenu znanja između predavača i publike.

Prvo predavanje vodiće Nemanja Maksimović, koji je u svetu programiranja već osam godina, a trenutno radi u novosadskoj kompaniji Execom. On će publici približiti temu „iOS za Android developere (i obratno)“. Stoga je ovo predavanje namenjeno ljudima koji imaju iskustva sa jednom od dominantnih mobilnih platofrmi. Cilj je da se, oslanjajući se na poznate koncepte, programeri relativno brzo uvedu u novo razvojno okruženje.

Mlađan Antić, osnivač kreativne agencije BLGRD i zaljubljenik u jedinstvo hardvera i softvera, vodiće drugo predavanje na temu Offline iOS aplikacija. On će govoriti o procesu kreiranja mobilnih aplikacija koje bi trebalo da se ponašaju offline isto kao i online, s obzirom na to da su to sve češći zahtevi klijenata. Mlađan će pričati i o tehnikama i dizajn paternima koje se u BLGRD Creative agenciji koriste za rešavanje problema sinhronizacije servera i klijentskih aplikacija.

DaFED je oformljen kako bi se dizajneri i developeri jednom mesečno sastajali radi razmene ideja, rešavanja problema, diskusija i, pre svega,  umrežavanja i druženja sa ljudima iz struke. Na DaFED je dobrodošao svako ko pokaže želju da podeli svoje iskustva, probleme i razmišljanja sa ljudima istih ili sličnih interesovanja i na taj način doprinese i ojača IT zajednicu.

Prisustvovanje ovom događaju je besplatno za sve zainteresovane, ali organizatori naglašavaju da je potrebno da se prijava popuni na vreme, zbog ograničenog prostornog kapaciteta. To možete uraditi na zvaničnom sajtu organizacije DaFED.


Kompanija Execom trenutno traži kandidate za sledeće pozicije PHP Software Developer, Software Developer, Big Data Software Engineer i .Net/C# Developer.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija