DaFED#32 okupljanje
Dešavanja

DaFED#32 okupljanje

Sreda, 06.05.2015 u 18:00

Trideset i drugo DaFED okupljanje održaće se u 6. maja u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića bb), sa početkom u 18 časova.

Majski DaFED baviće se PHP development-om, a o ovoj temi govoriće Miloš Milivojević i Saša Stamenković.

Miloš je programer veb aplikacija u Eton Digital-u i zaljubljenik u veb tehnologije, posebno zainteresovan za arhitekturu i optimizaciju baze podataka. On će pričati o Elasticsearch-u i Symfony-u, kao i o tome kako integrisati Elasticsearch engine na konkretnom Symfony projektu uz par praktičnih saveta.

Saša je veb developer u KPN Labs-u, open source entuzijazista, član Sylius razvojnog tima i jedan od osnivača Tilda coworking prostora, i on će održati predavanje  o Behavior-Driven Development-u i Behat-u. U pitanju je metodologija koja se fokusira na ponašanje aplikacije, a uz pomoć Behat-а moguće jeizvršenje korisničkih scenarija u vidu funkcionalnih testova. Prisutni će se tokom Stamenkovićevog predavanja upoznati i sa osnovnim konceptima ovakvog načina razvoja softvera, te naučiti kako da pišu scenarije i pretvaraju ih u funkcionalne testove, kao i kako da koriste Behat i Mink u konkretnim PHP projektima.

Prisustvovanje DaFED okupljanju je besplatno, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška