DaFED#50: UI/UX procesi, panel diskusija
Dešavanja

DaFED#50: UI/UX procesi, panel diskusija

Sreda, 20.09.2017 u 18:00

Septembarski DaFED, u nešto drugačijem, ali opet prepoznatljivom ritmu, će biti panel diskusija sa temom UX/UI procesi i održaće se u sredu 20. septembra u Fabrici (Kineska četvrt) u Novom Sadu, sa početkom u 18 časova.

  • Koliko zaista pričamo o procesima i načinima rada i koliko su oni važni?
  • Da li ponekad radite istraživanje za vreme projekta i koliko je samo istraživanje presudno za dobro UX rešenje?
  • Kakve su razlike u pristupu i načinu rada pri izradi “brošura” sajta, veb aplikacije i mobilne aplikacije?
  • Photoshop ili Sketch? I da li je zaista bitno koji alat koristite?
  • Da li i kako pravite prototipe?
  • Koja znanja i veštine bi poboljšale vaš svakodnevni rad?

Učesnici panel diskusije će vam ponuditi odgovore na ova i druga pitanja, i kroz primere pokazati koliko različiti pristupi u radu i procesu, pogotovo prilikom istraživanja, mogu dati i daju različita rešenja.

Ko su učesnici panel diskusije? 

Petar Perović, Design Lead @ Semaphore

Petar trenutno radi kao glavni dizajner za CI softver Semaphore. Prethodno je radio na istoj poziciji u startapu iz San Franciska, Super, i kompaniji ActiveCollab iz Novog Sada. U nešto daljoj prošlosti osnovao je i bio partner u dizajn agenciji Superawesome.

Nenad Grujičić, Digital product & Interactive Designer

Izoštrio je svoje veštine i stekao različita znanja kao full-time član interaktivnih agencija Aperto IBM iX, HUGE Inc., RAY Inc i Saturized. U više od 10 godina koliko se bavi dizajnom, kreirao je mnoštvo proizvoda, interaktivnih prezentacija kao i kampanja za klijente poput Bundesliga, IKEA, Airbus, Nickelodeon, Panasonic & American Express.

Hrvoje Grubišić, Head of Design @ Degordian

Završio je studije dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Hrvatskoj. Dobitnik je više međunarodnih nagrada i jedan je od članova žirija takmičenja Awwwards, UKRAINIAN DESIGN: the Very Best of, i Indigo Design Award 2017. Kao menadžer departmenta za digitalnu produkciju, njegov je posao da prati i nadgleda dizajn proces i UX rešenja. Kao mentor, zadužen je da vodi dizajn tim kroz čitav proces, kroz svaki korak, od koncepta do rešenja. Radi sa međunarodnim klijentima i brendovima, od kojih su neki Lufthansa, Heineken i Dell. On je takođe i glavni dizajner proizvoda u Mediatoolkit-u.

Nikola Arežina, Grafički i veb dizajner & osnivač @ BeRGB / Fruškać

Obrazovanje je stekao u Novom Sadu, a prvo poslovno iskustvo u Coba&Accociates u Beogradu, gde je zajedno sa studiom pokrenuo portal Designed.rs. Poslednjih godina radio je i kao art direktor dva velika festivala, SHARE i Festival uličnih svirača. Trenutno se bavi multimedijom i radi na razvoju korisničkog interfejsa za ReversingLabs proizvode. Deo je internacionalnog žirija za evaluaciju veb sajtova webbyawards.com / iadas.net

Petar Ačanski, UX/UI designer @ ActiveCollab

Sa više od 12 godina iskustva u veb industriji, Petar Ačanski je razvio veštine u radu koje mu omogućavaju da pronađe i ponudi rešenje za svaki izazov korisnika. Njegova strast je da pronalazi nove načine koji će obogatiti korisničko iskustvo. Tokom godina je radio na raznovrsnim projektima i sa različitim klijentima što mu je omogućilo duboko razumevanje potreba, mišljenja i želja korisnika, i kako da isporuči one vrednosti koje su zaista potrebne korisnicima kroz ceo proces i na svakom koraku. Trenutno radi u ActiveCollab timu.

Andrej Mlinarević, CEO @ Prototyp

Andrej je iskusni UX dizajner i developer. Njegov posao je da analizira, testira i razvija prototipe i kreira i osmišljava korisnička iskustva. Mogli bismo reći da njegov posao najbolje opisati kroz sintezu dizajna i developmenta. Andrej voli i da eskperimentiše sa CSS-om i SASS-om, a zanima ga i responsivna tipografija. Trenutno radi u Prototyp-u, dizajn i development kompaniji koja je fokusirana na mobile veb, čiji je CEO.

Prijavite se na DaFED#50

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

 Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

 Vidimo se, DaFEDsi! :)


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška