Data Science hakaton u beogradskom Startit Centru
Dešavanja

Data Science hakaton u beogradskom Startit Centru

Subota, 06.04.2019

TeleSign Datathon je takmičenje u okviru koga će timovi imati priliku da rešavaju realne poslovne probleme uz podršku mentora i eksperta. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Telco traffic classification. Hakaton će se održati 06. i 07. aprila, u beogradskom Startit Centru.

Da li je moguće zamisliti svakodnevni život bez mobilnih telefona? Korišćenje telefona za svakodnevnu komunikaciju, u svrhe telemarketinga, dobijanje informacija o proizvodu iz call centara. Automatska identifikacija klasa telekomunikacionog saobraćaja može imati veliki značaj i za biznis i za zaštitu krajnjeg korisnika.

Učesnici će biti u prilici da koriste TeleSign-ov realni set podataka koji sadrži informacije o međunarodnom i roaming telekomunikacionom saobraćaju. Cilj takmičenja je da se primenom mašinskog učenja i statističkih modela pronađu određene pravilnosti i donesu zaključci iz istih.

Svakog meseca izvrši se preko milijardu transakcija, a cilj ovog zadatka je da klasifikuje međunarodni telekomunikacioni saobraćaj. Klase nisu unapred definisane i zadatak učesnika biće da razlikuje nekoliko ponašanja: pravi ili lažni korisnik, call centar ili aplikacioni broj, itd. U ovu svrhu pripremljen je uzorak međunarodnog i roming telekomunikacionog saobraćaja sa svim neophodnim informacijama: hašovani pozivi/pozivni brojevi, dužina poziva, ime ili zemlja operatera, tip telefona itd. Učesnici mogu koristiti više statističkih i machine learning tehnika i alata za pronalaženje obrazaca.

Hakaton se organizuje u saradnji Telesign-a i Instituta savremenih nakuka, a otvoren je za sve koje interesuje Data Science — inženjere, analitičare, istraživače, predstavnike univerziteta i studente sa naprednim poznavanjem matematike. Za učešće je neophodno poznavanje analitike, data science-a, matematike i statistike i istraživanja.

TeleSign je internacionalna kompanija koja povezuje i štiti online iskustva svojih korisnika. Kroz API-je koji pružaju proveru podataka, uvid u podatke i komunikaciju, TeleSign rešava jedinstvene biznis izazove klijenata u kompleksnom svetu telekomunikacija.
Institut savremenih nauka čini grupa iskusnih i motivisanih individualaca koja se bavi edukacijom i popularizacijom nauke. Institut savremenih nauka organizuje Data Science Conference od 2015. godine.

Prijave su otvorene do 27. marta, a na hakaton se možete prijaviti putem sledećeg linka. Svi učesnici se mogu prijaviti kao pojedinci ili kao tim (timovi moraju imati najmanje 3, a najviše 5 članova). Svi prijavljeni će obaveštenje o učešću dobiti do 01. aprila. 


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška