Data Science meetup
Dešavanja

Data Science meetup

Petak, 18.12.2015 u 18:00

U petak, 18. decembra u 18 časova u Startit Centru održaće se Data Science meetup, koji će u fokusu imati Apache Spark.  Ovo je alat za obradu velikih količina podataka, danas poznatih kao Big Data. Spark je za kratko vreme postao standard u Big Data svetu, a pored toga najpopularniji je open source projekat 2015. godine.

Cilj ovog okupljanja je da se zainteresovani upoznaju sa konceptima Sparka. Osim toga, biće prikazani i realni primeri i popularna okruženja za rad na Spark aplikacijama.

Organizator je Data Science Srbija, grupa koja je nastala sa ciljem da okupi ljude koji se bave ili žele da se bave podacima, a meetup svojim resursima za demo podržava Databricks, kompanija koju su osnovali kreatori Sparka.

Publici će o ovoj temi govoriti Darko Marjanović i Miloš Milovanović, osnivači Data Science zajednice.

Darko je CEO i Co Founder kompanije Things Solver koja se bavi Big Data tehnologijama. Jedan je od osnivača Data Science Srbija zajednice. Uglavnom se bavi arhitekturom Big Data aplikacija, prikupljanjem i pripremom podataka. Primarni fokus su mu Hadoop i Spark.

Miloš je Co Founder i Data Engineer u kompaniji Things Solver. Bavi se implementacijom i razvojem Big Data rešenja zasnovanih na Hadoop i Sparku. Jedan je od osnivača Data Science Srbija zajednice.

Svoje prisustvo možete potvrditi na zvaničnoj stranici događaja.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška