Data Science meetup
Dešavanja

Data Science meetup

Četvrtak, 12.10.2017 u 18:15h

Data Science meetup će se održati 12. oktobraPlayground-u od 18:15 časova.

#1 Razvoj karijere u oblasti nauke o podacima (Data Science): koraci i prepreke

U ovom izlaganju biće razmatrane veštine i tehnologije koje su neophoodne za početak i razvoj karijere u oblasti Nauke o podacima. Izbor ovih veština i tehnologija je nastao na osnovu analize problema sa kojima se kompanije najčešće sreću (npr. problem rangiranja i preporuke, segmentacije korisnika i/ili proizvoda, analize konverzije na web sajtovima itd.). Dodatno, biće analizirane putanje učenja kao i otvoreni onlajn kurseva i materijali, koji mogu da pomognu u ostvarivanju ciljeva entuzijasta u oblasti nauke o podacima. Ovo izlaganje je bazirano na ličnom iskustvu, kao i analizi iskustava korisnika profesionalnih društvenih mreža na intervjuima za poslove u oblasti Nauke o podacima.

Milan Vukićiević je docent na Fakultetu Organizacionih Nauka, Univerziteta i Beogradu, kao i konsultant u oblasti Nauke u podacima u firmi Big Data Analytics Beograd. Radio je kao gostujući istraživač u Data Analytics and Bioinformtics (DABI) centru na Temple univerzitetu, PA, SAD. Njegove glavne oblasti interesovanja su analiza podataka u CRM-u i zdravstvu, IoT, meta-učenje i razvoj interpretabilnih modela mašinskog učenja.

#2 Kako rešiti problem nedostajućih vrednosti uz pomoć Python-a

Problem nedostajućih vrednosti je jedan od najvećih izazova sa kojima se analitičari susreću prilikom analize podataka. Fancyimpute je biblioteka koja u sebi sadrži korisne funkcije preko kojih je implementirano nekoliko različitih pristupa za rešavanje ovog problema, među kojima je i MICE algoritam,  koji će biti detaljnije razrađen.

Valentina Đorđević radi na poziciji Data Scientist u kompaniji Things Solver. Uža oblast njenog interesovanja podrazumeva izučavanje problema vremenskih serija i otkrivanja anomalija u podacima. Dataset-ovi na kojima radi dolaze iz telko, retail i bankarskih oblasti. Programira u Pythonu i SQL-u.

Ulaz je slobodan, a svoje prisustvo možete potvrditi putem sledećeg linka.


(5 osoba je glasalo, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška