image-slide2
Dešavanja

Decembarski Data science meetup

Ponedeljak, 04.12.2017 u 18h

Na decembarskom Data Science Srbija meetupu ćete opet imati prilike da čujete dvojicu sjajnih predavača, a druženje je zakazano za ponedeljak, 4. decembar u 18 časova u Startit Centru Beograd.

#1 Detekcija atrijalne fibrilacije pomoću Deep Learning-a

O izazovima u razvoju Deep Learning aplikacija u medicini će govoriti Nikola Rahman iz kompanije HTEC. Tokom predavanja biće predstavljena aplikacija za detekciju atrijalne fibrilacije. Ova aplikacija je bazirana na konvolucionoj mreži od 34 sloja i koristi podatke iz EKG signala. Biće reči o arhitekturi mreže, preprocessing-u, načinu treniranja, validacije, borbi sa false positives...

Nikola je Machine Learning inženjer sa 3 godine iskustva u analizi biomedicinskih signala. Kada je overfit-ovao prvu neuralnu mrežu pre tri godine, pomislio je kako mu machine learning ide od ruke... do otkrića test set-a. Veruje da treniranje mreže brže konvergira ako se gleda u loss funkciju.

#2 Mašinsko učenje - kako poboljšati korisničko iskustvo u igrama

Stefan Jovanović iz Nordeusa će pričati o primeni mašinskog učenja u igrama i kako je Nordeus kreirao automatizovani sistem koji daje odgovore na različita korisnička pitanja. Njihov model se sastoji iz dva dela - tekstualnog koji analizira sadržaj pitanja/problema i domenskog koji se oslanja na informacije o ponašanju igrača i njegovim aktivnostima. Ako ste bili na Data Science Conference 3.0, onda imajte u vidu da će ovo biti vrlo slično predavanje.

Stefan već dve godine radi u Nordeusu i bavi se primenom mašinskog učenja u gaming industriji. Svoje interesovanje za Data Science i ML je iskazao još tokom studija, a trenutni fokus su različite primene na najpoznatiju igru koja dolazi iz Nordeusa - Top Eleven.

Učešće na meetupu je besplatno, ali je potrebno da svoj dolazak potvrdite putem sledeće stranice.


(7 osoba je glasalo, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija