DesCon konferencija
Dešavanja

DesCon konferencija

Petak, 21.08.2015 u 12:00

Kolektiv Belgrade Hacklab organizuje prvu DesCon konferenciju, koja će biti održana od 21. do 23. avgusta, u umetničkom eksperimentalnom prostoru ITS-Z1 u Ritopeku. Ovo okupljanje je zanimljivo po tome što sadržaj događaja kreiraju sami učesnici na licu mesta.

Konferencija obuhvata 24-časovni „Internet of Things“ (IoT) hackathon, koji će biti posvećen kreiranju tehnološke i funkcionalne odeće i naprava, 3D štampanja, rešavanja kripto rebusa, kao što su teme koje se tiču bezbednosti korisnika na mreži u post-Snoudenovoj eri privatnosti.

Pored Hackathona, održaće se i razne radionice i kratka predavanja, a biće prikazan i film „The Internet’s Own Boy“, koji se bavi životom mladog programera i aktiviste Aarona Swartza, koji je izvršio samoubistvo u 26. godini.

Na zvaničnom sajtu događaja možete da pronađete više informacija, satnicu, a i da se prijavite za učešće na ovogodišnjem DesCon-u. Organizatori su obezbedili i prevoz minibusom od Beograda do ITS-Z1 i nazad 21. i 22. avgusta, koji polazi u 15 časova od sedišta Belgrade Hacklaba (Daničareva 23), a vraća se u kasnim večernjim časovima. Takođe, moguće je koristiti javni gradski prevoz (autobus 304) do ITS-Z1.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška