"Dizajn komitet" UX dizajn tribina

"Dizajn komitet" UX dizajn tribina

Kako nastaje i zašto je nepoželjan konsenzus u dizajnu, saznaćete u sredu, 24. jula, u Startit Centru Beograd, sa početkom u 18:00 časova.

„Dizajn komitet” je pojava koja nastaje kada dizajneri prave kompromis između zahteva klijenta i mišljenja ostalih učesnika u dizajn procesu, ako se na početku procesa dizajna ne definiše precizno obim posla ili ukoliko ne postoji jasna i precizna vizija u kom pravcu projekat treba da ide. Rezultat „dizajn komiteta” je niz pretpostavki o prioritetima i zadacima u projektu, ali bez činjenica i podataka koji podržavaju te pretpostavke, što najčešće dovodi do dizajna koji nije kvalitetan.

Važno je da se tokom dizajna traži povratna informacija od klijenta i učesnika u procesu, ali je jednako važno da jedna osoba odlučuje o prioritetima zadataka koje treba da se sprovedu da bi se projekat završio kvalitetno i na vreme. Iskusni dizajneri treba transparentno da vode klijenta kroz ceo proces dizajna, sigurni u sebe i svoj integritet i da argumentovano obrazlažu sve dizajn odluke koje su doneli.

Dva predavača - Darko Stanimirović i Milovan Jovičić će ispričati interesantne događaje iz njihove prakse i odgovaraće na pitanja prisutnih. U organizaciji samog događaja, pored Startit Centra, učestvuje i zajednica Practical UX.

Svoje prisustvo na ovom besplatnom predavanju, obezbedite prijavom na sledećem linku.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija