Dešavanja

"Dizajn komitet" UX dizajn tribina

Sreda, 24.07.2019 u 18:00

Kako nastaje i zašto je nepoželjan konsenzus u dizajnu, saznaćete u sredu, 24. jula, u Startit Centru Beograd, sa početkom u 18:00 časova.

„Dizajn komitet” je pojava koja nastaje kada dizajneri prave kompromis između zahteva klijenta i mišljenja ostalih učesnika u dizajn procesu, ako se na početku procesa dizajna ne definiše precizno obim posla ili ukoliko ne postoji jasna i precizna vizija u kom pravcu projekat treba da ide. Rezultat „dizajn komiteta” je niz pretpostavki o prioritetima i zadacima u projektu, ali bez činjenica i podataka koji podržavaju te pretpostavke, što najčešće dovodi do dizajna koji nije kvalitetan.

Važno je da se tokom dizajna traži povratna informacija od klijenta i učesnika u procesu, ali je jednako važno da jedna osoba odlučuje o prioritetima zadataka koje treba da se sprovedu da bi se projekat završio kvalitetno i na vreme. Iskusni dizajneri treba transparentno da vode klijenta kroz ceo proces dizajna, sigurni u sebe i svoj integritet i da argumentovano obrazlažu sve dizajn odluke koje su doneli.

Dva predavača - Darko Stanimirović i Milovan Jovičić će ispričati interesantne događaje iz njihove prakse i odgovaraće na pitanja prisutnih. U organizaciji samog događaja, pored Startit Centra, učestvuje i zajednica Practical UX.

Svoje prisustvo na ovom besplatnom predavanju, obezbedite prijavom na sledećem linku.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška