Drugi Python hakaton

Drugi Python hakaton

Drugi Python Hackaton trajaće 24 časa i održaće se 17. i 18. novembra, a biće smešten u prostorije novosadskog Biznis Inkubatora.

Timovi sastavljeni od tri člana će pokušati da naprave optimalno rešenje za efikasnu upotrebu električne energije u kućama, odnosno da naprave logički deo softvera koji će koristiti nekoliko uređaja u energetski efikasnoj pametnoj kući, sa ciljem da račun za struju bude najmanji moguć.

Sve što je potrebno da učesnici donesu je računar sa instaliranim Pythonom i da poseduju nalog na GitHubu. Organizatori su obezbedili testni framework na kojem će timovi tokom hakatona moći da proveravaju svoja rešenja, a on će ujedno služiti i za testiranje, ocenivanje i određivanje konačnog plasmana timova na kraju takmičenja, jer hakaton neće imati zvaničan žiri.

Ipak, organizatori žele da se postaraju da nije samo efikasnost važna, već žele da sveobuhvatno sagledaju predloge i rešenja, pa će žiri odlučivati koja su rešenja najinovativnija.

Tim sa najinovativnijim rešenjem će kao nagradu dobiti trodnevno studijsko putovanje u Beč na Austrijski tehnološki institut, dok su organizatori za tri prvoplasirana tima obezbedili sledeće nagrade: Električni skuter, Sony PlayStation 4 Slim, Raspberry Pi 3 Model B.

Svi zainteresovani timovi, kao i pojedinci, se mogu prijaviti do 13. novembra, na sledećem linku.

(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 2)

2 komentara

 1. Goran Kalajdzic
  Goran Kalajdzic novembar 12, 2018 u 19:31 · Odgovori

  Jeste li sigurni da se održava baš u oktobru? :)

  • HelloWorld.rs novembar 13, 2018 u 09:28 · Odgovori

   Zdravo Gorane, 


   Ispravljeno, u novembru :) 


   Šaljemo ti veliki pozdrav! 

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija