EESTech Challenge - studentsko takmičenje u programiranju
Dešavanja

EESTech Challenge - studentsko takmičenje u programiranju

EESTEC LC Novi Sad ovog maja organizuje takmičenje u programiranju pod nazivom EESTech Challenge na kome će učestvovati studenti iz 16 evropskih gradova. Takmičenje će trajati od 10. do 14. maja na Fakultetu tehničkih nauka.

EESTech Challenge je takmičenje u programiranju koje organizuje Udruženje studenate elektrotehnike Evrope (EESTEC). Cilj takmičenja je da poveže ambiciozne studente širom Evrope, omogući im sticanje novih znanja i na taj način doprinese njihovom profesionalnom napretku. Svake godine, takmičenje se održava u drugom evropskom gradu, te je nakon Ciriha, našem gradu pripala čast da bude organizator ovog velikog događaja.

EESTech Challenge je internacionalni hakaton koji se sastoji iz dve faze. Prvu fazu predstavlja lokalna runda, koja se održala u 16 evropskih gradova. Pobednici lokalnih rundi su se plasirali na finalnu rundu, na kojoj će se takmičiti sa najboljim studentima iz Evrope i imati priliku da se upoznaju sa vodećim stručnjacima iz ove oblasti.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Big Data Analysis, koja predstavlja jednu od trenutno najakutelnijih tema u IT svetu. Takmičari će imati zadatak na kome će raditi 24 sata, a ekipa koja bude imala najkreativnije i najbolje rešenje biće proglašena za pobednika.

Na ovom projektu već mesecima vredno radi preko 50 studenata koji će svojim kolegama sa drugih evropskih univerziteta omogućiti da pored takmičenja, upoznaju i Novi Sad i uvere ih u to zašto je baš naš grad prestonica mladih.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška