Evropska nedelja programiranja za decu
Dešavanja

Evropska nedelja programiranja za decu

Petak, 14.10.2016 u 11:00

U petak, 14. oktobra u 11 časova u beogradskom Startit Centru u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija organizuje se predavanje povodom Evropske nedelje programiranja za decu sa ciljem da mališanima, nastavnicima i roditeljima pokažemo čari ove oblasti.

Predavanje je namenjeno deci uzrasta od II do VIII razreda osnovne škole i tokom događaja decu ćemo upoznati sa značajem tehnologije i iskustvima njihovih vršnjaka koji su krenuli njome da se bave. Pored toga, cele te nedelje (15-22. oktobra) organizovaće se gostujuća predavanja za zainteresovane škole.

Nakon toga, deca će imati priliku da se druže sa robotom, ali i da dobiju uputstvo kako da sami kod kuće načine prve korake ka programiranju.

Predavanju će prisustvovati Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koja će i svečano otvoriti Evropsku nedelju programiranja.

Predavači su:

Čaba Vereš, ambasador Evropske nedelje programiranja za Srbiju

Nikola Ristić ima 17 godina i deo je Cactomain startapa. Počeo je da uči programiranje u 6. razredu osnovne škole. Nikola prepodne radi u Startit Centru na svom startapu, a posle podne završava srednju tehničku školu “Nikola Tesla”.

Gavrilo Andrić je student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i saradnik u nastavi u istraživačkoj stanici Petnica. Gavrilo je deo APE.Robotics tima sa kojim zajedno već tri godine učestvuje na evropskim takmičenju iz robotike Eurobot.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima.

U toku je i naš besplatan kurs pravljenja igara u Scratchu za decu. Scratch je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Kurs je besplatan, a možete se prijaviti ovde.

Prijave

Događaj je besplatan i otvoren, a možete se prijaviti na ovom linku, a škole koje žele gostujuće predavanje tokom nedelje 17-22. oktobra mogu nam se javiti na kontakt@seeict.org.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.